Teknisen toimen johtaja kiittelee Imatran yhteistyöhenkeä: "Ei mitään pään nyökyttelyä"

Imatran teknisen toimen johtaja Topiantti Äikäs on kotiutunut hyvin virkaansa. Äikäs kiittelee erityisesti kaupungin hallinnon yhteistyökykyä.

Imatra
Dosentti Topiantti Äikäs sanoo, että pieni hämmennys ja konfliktihakuisuus ei olisi Oulussa pahasta.YLE / Risto Degerman

Vasta neljä kuukautta Imatran teknisen toimen johtajana toiminut Topiantti Äikäs muutti takaisin Etelä-Karjalaan Oulusta. Syksyn aikana Imatran hallinnon toiminta on vakuuttanut Äikkään avoimuudellaan.

– Syksy on sujunut todella hyvin. Imatran kaupungissa on hyvin yksituumaista toimintaa niin teknisellä toimella kuin poliitikkojen kanssa. Erilaisten luovien ajatusten ja poikkeavienkin avauksien tekeminen on mahdollista tuollaisessa ilmapiirissä. Kukaan ei pelkää tuoda asioita esille ja hakea uusia toimintamalleja. Tämä ei tarkoita mitään pään nyökyttelyä, vaan ihmiset aidosti miettii uudenlaisia ratkaisuja ja kaikki tukee toisiaan, Äikäs kiittelee.

Vuosi 2015 tuo Imatralle paljon uutta.

– Ukoskan alue eli pesäpallo- ja hiihtostadionit ovat tärkeitä. Uuden rakennuttajasopimuksen todellinen käyttöönotto, sen seuranta ja valvonta ovat myös merkittäviä asioita. Myös yleiskaavan valmisteluprosessi on tarkoitus käynnistää. Vielä ei siis laadita yleiskaavaa vaan valmistellaan kaavan laatimista, Äikäs listaa.

– Imatran talous on kohtuullisessa kunnossa. Tehdään myönteistä talouslukua ja teknisellä puolella on uusia keinoja käytettävissä. Pyritään pitämään talous niin hyvässä kunnossa, että saadaan samalla rahalla parempaa laatua, Äikäs jatkaa.