Vakiomestarin painajaisstartti – 13 oikein, mutta peli jäi pelaamatta

Oululainen Janne Kananen sai Vakion SM-kisassa heti paalupaikan, mutta rahat jäivät saamatta. 13 oikein tuloksille jaettiin silloin lähes 17 000 euroa. Vakiomestari sai lopulta palkinnoksi matkan valioliigaotteluun.

urheilu
Vakion Suomen mestari Janne Kananen

Oululainen Janne Kananen voitti tänä syksynä Vakion suomenmestaruuden.

Tittelin lisäksi hän olisi voinut voittaa sievoisen summan rahaakin, mutta Kanaselle tapahtui pelaajan painajainen. Hän osallistui kilpailuun rivillään, mutta ei pelannut sitä oikeasti sisään. Rivillä oli 13 oikein. Voitto-osuus oli lähes 17 000 euroa.

– Kyllähän se harmittaa, mutta ei sitä auta liikaa miettiä, Kananen toteaa nyt kun kilpailusta on kulunut aikaa muutama viikko.

Suomen mestaruuden voittaa kuuden viikon aikana parhaiten veikannut pelaaja. Suuria voittoja ei Kanasen kisaviikoille enää osunut. Hän jäi kisasta rahallisesti lopulta voitolle muutaman kympin.

Alle kympin haravalla voittoa hakemaan

Janne Kananen suhtautuu veikkaamiseen maltilla. Hän ei laske todennäköisyyksiä tai tutki tilastoja fanaattisesti. Hän seuraa muutamia keskustelupalstoja ja uutisia joukkueiden kokoonpanoista otteluiden alla. Normaaliviikolla hän pelaa neljän tai kahdeksan euron haravan.

– Tuuriakin tarvitaan. Katselen eri sivustoilta, mitä mieltä muut henkilöt on kohteista. Minulla on viidestä kymmeneen sivustoa, joita seuraan. Sitten teen oman mielipiteen, miten ne ottelut minun mielestäni päättyvät. Tärkeässä roolissa ovat myös peliprosentit, Kananen kuvailee omaa rivien rakentamistaan.

SM-kisan loppuvaiheessa Kananen alkoi turvata sijoitustaan kärkipäässä.

– Rupesin vähän varmistelemaan loppua kohti enkä hakenut suosikeista niin isosti ohipelejä. SM-kisassa on tärkeintä saada rivit osumaan, eikä hakea liikaa yllätyksiä ja rivin arvoa.

Palkintomatkalle keväällä

Itsekin jalkapalloa oululaisessa JS Herculeksessa pelaava Kananen sai mestaruudesta palkinnoksi matkan Valioliigaotteluun ensi keväälle.

Mies tunnustaa, että se on ensimmäinen kerta katsomossa. Tähän asti jalkapalloa on tullut seurattua enemmän kentän tasolta

– Pidennetty viikonloppu Machesteriin katsomaan ManUn ja Tottenhamin ottelua.

Ei pöllömpi tapa aloittaa katsojan uraa. Ja ohipelistäkin jäi ainakin muhkea tarina kerrottavaksi eteenpäin.