Vuoden suosituimmat Google-haut: Robin ja Cheek

Myös Anna Abreu on noussut Googlessa. Lisäksi urheilu ja televisio-ohjelmat sekä ebola puhuttivat. Suomessa on tehty yli kymmenen miljardia hakua vuoden aikana.

Kotimaa

Muusikko Robin on Googlen haetuin suomalainen. Cheek on viimevuotiseen tapaan toiseksi haetuin.

Kolmoseksi on kivunnut viime vuoden kuudenneksi haetuin suomalainen Anna Abreu. Abreu on muutenkin nosteessa, sillä hänen tähdittämä JVG:n Huominen on vuoden katsotuin musiikkivideo YouTubessa.

Lisäksi urheilu ja televisio-ohjelmat sekä ebola puhuttivat.

Suomessa on tehty yli kymmenen miljardia hakua vuoden aikana.

– Hakua voi pitää maan suurimpana galluppina, joka kertoo mikä meitä suomalaisia kiinnostaa. Entistä useammin haku tehdään tietokoneen sijaan mobiililaitteilla, sanoo Googlen maajohtaja Anni Ronkainen.

Äänihakuja tehdään yhä useammin

Mobiilihauissa erityispiirteenä on äänihakujen merkittävä kasvu.

– Nämä hakumäärät ovat tuplaantuneet. Tämä kertoo siitä, miten kuluttajakäyttäytyminen monimuotoistuu, sanoo Ronkainen.

Suosittuja hakusanoja ovat olleet artistien lisäksi muun muassa liiga, jääkiekon mm sekä Sotshi. Urheilun jälkeen eniten ovat puhuttaneet huolta ja kiinnostusta herättänyt ebola sekä ilmiöksi noussut televisiosarja Vain elämää.

Neljänneksi haetuimpien suomalaisten listalla kipuaa suosittua Life of Silja -blogia pitävä Silja Sundberg ja viidenneksi jääkiekkoilija Teemu Selänne.

"Kuinka päästä tv:seen?"

Hakujen joukkoon mahtuu paljon kysymyksiä ihmisiä askarruttaviin arjen ongelmiin. Tällaisia ovat esimerkiksi “kuinka päästä tv:seen” tai “mikä on orgasmi”.

Ulkomaisista henkilöistä ykkösenä on edesmennyt näyttelijä Robin Williams.

Kakkoseksi nousi parrakkaana naisena tunnettu draghahmo, euroviisuvoittaja ja muusikko Thomas Neuwirth, taiteiljanimeltään Conchita Wurst, jonka esitys herätti runsaasti keskustelua ympäri Euroopan.

Vuoden eniten noussut resepti on tällä kertaa pihlajanmarja ja siitä tehtävät erilaiset hyytelöt, hillot ja marmeladit. Viimevuotisen ykkösen pulled porkin - nyhtöpossun - jälkeen kolmanneksi suosituimmaksi nousi amerikantuliainen red velvet -kakku.