Rautalaivat palaavat Olkkolan telakalle Jämsässä

Jämsän kaupunki ostaa Olkkolan telakka-alueen UPM:ltä ja myy sen edelleen kolmelle paikalliselle yrittäjille. Uuden yrityksen on tarkoitus aloittaa telakkatoiminta kahden-kolmen vuoden kuluttua.

Jämsä
Olkkolan vanha telakka-alue koostuu Saha-ahon ja Huhtvalkaman tiloista. Yhteensä alueen koko on reilu hehtaari.
Olkkolan vanha telakka-alue koostuu Saha-ahon ja Huhtvalkaman tiloista. Yhteensä alueen koko on reilu hehtaari.Jämsän kaupunki

Jämsän kaupunki maksaa telakka-alueesta UPM:lle 94 000 euroa. Uusi yritys maksaa puolestaan kaupungille kaupantekohetkellä 30 000 euroa sekä 20 000 euroa kymmenen vuoden aikana.

Temagroup Oy:n toimitusjohtaja Mervi Salminen on tyytyväinen Jämsän kaupungin päätökseen.

– Hyvillä mielin ollaan. Me ollaan useampi vuosi jo yritetty tätä asiaa. Ja nyt vielä päätös että Jämsän kaupunki lähti tukemaan pienyrittäjyyttä. Jämsän kaupunki kyllä aina mainostaakin, että yrittäjäystävällinen kaupunki, iloitsee Salminen.

Reilun hehtaarin kokoinen Olkkolan vanha telakka-alue koostuu Saha-ahon ja Huhtvalkaman tiloista. Yritykseen tulee kolme osakasta, joista kaksi on Temagroup Oy:stä ja yksi eli Olli Kiiskinen OK-asennuksesta. Uusi yritys alkaa rakentaa telakkaa mahdollisimman pian. Ensin tehdään ympäristöasioiden selvitys.

Telakka rakennetaan tyhjälle tontille

– Optimistinen arvio on, että vuosina 2016-2017 siellä voisi ruveta olemaan jotain toimintaa. Nyt se on käytännössä tyhjä tontti. Joitakin vanhoja rakennuksia siellä on, muttei kiskoja eikä telakkatoimintaan sopivia rakennuksia.

Tuleva telakka aikoo palvella Päijänteen rautalaivoja, mutta myös pienemmille veneille on luvassa palveluita.

– Ylösnostoa, katsastusta, remonttia, ja tietysti metallitöitä, hiekkapuhallusta ja maalausta, luettelee Salminen tulevia töitä.

Valtuutetuissa herätti hieman ihmetystä, kun kaupunki ensin ostaa maan UPM:ltä 94 000 eurolla ja sitten myy sen 50 000 eurolla. Lopulta valtuutetut vuoron perään korostivat yrittäjäystävällisyyttä ja asian käsittely päättyi ilman äänestyksiä aplodeihin.

Mervi Salmista haastatteli Teemu Rauhala.