Luksushotellien puute vei Helsingiltä MTV Europe Music Awards -gaalan

Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva vakuuttaa, että Helsinki tekee jatkossakin töitä erilaisten tapahtumien saamiseksi.

Kotimaa
Turisteja hotellin vastaanotossa.
Hotellimajoituksella on nyt kysyntää YLE

Toiveet saada MTV Europe Music Awards -gaala Helsinkiin vuonna 2016 kariutuivat eilen. Helsinki ilmoitti, ettei se ole onnistunut vakuuttamaan supertapahtuman takana olevaa yhtiötä. Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva kertoo, että musiikkigaalan eteen tehtiin paljon töitä, mutta tavoitteessa ei silti onnistuttu.

– Iso kansainvälinen mediayhtiö tekee omat ratkaisunsa. Heidän ratkaisuihinsa vaikuttavat monet monet asiat, joihin emme ollenkaan pysty itse täältä käsin vaikuttamaan.

Viacom International Media Networks -yhtiö ilmoitti Helsingin teilaamisen syiksi muun muassa puutteet majoituksessa sekä syrjäisen sijainnin. Marja-Leena Rinkinevan mukaan viiden tähden hotellien ja sviittien määrä on tämäntyyppisissä tapahtumissa Helsingille haaste.

– Kaupunki olisi täynnä tähtiä ja hyvin korkean tason yritysvieraita. Puhutaan niin monesta kymmenestä, sadasta ihmisestä, jotka tarvitsevat korkean tason hotellimajoitusta.

Jari Ahjoharju Matkailunedistämiskeskuksesta puolestaan kummastelee Helsingin hyllyttämisen perusteita.

– Kyllähän Helsingissä on erilaisia maailmanmestaruustason ja isoja tapahtumia järjestetty, ja majoituskapasiteettia on riittänyt joko pääkaupunkiseudulla tai sitä on haettu siitä läheltä lisää. Meillä löytyy huipputason hotelleista hostellitason majoitukseen. Meillä on sekin puoli kunnossa. Se kuulosti vähän oudolta. Ja saavutettavuus, kyllähän Helsinkiin on erittäin hyvät lentoyhteydet esimerkiksi Euroopasta ja varsinkin Aasiasta, Jari Ahjoharju toteaa.

Helsinki tavoittelee isoja tapahtumia jatkossakin

Eurooppalaista musiikkia palkitsevaa gaalaa tavoiteltiin myös hinnakkaan MTV PUSH Helsingin avulla. Push-tapahtumaa ei ensi vuonna järjestetä. Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkinevan mukaan Push-tapahtuman kohdalla ei kuitenkaan voida puhua flopista.

– Push-tapahtuma ei millään tavalla epäonnistunut. Tavoittelimme kansainvälistä näkyvyyttä nuorison parissa, ja me saimme sen.

Marja-Leena Rinkineva vakuuttaa, että Helsinki tulee jatkossakin hakemaan erilaisia merkittäviä tapahtumia.

– Työskentelemme koko ajan sen eteen, että tänne tulee lisää hotellikapasiteettia ja olemme vetovoimainen ja kiehtova kaupunki.