Turku nousuun? – Matkailuväki perusti iloisen netti-tv:n

Turku yrittää houkutella lisää matkailijoita tv:n avulla. Netissä toimiva Visit Turku TV luo Turusta kuvaa iloisena ja mukavana kaupunkina.

media
Visit Turku TV:n kotisivu.
Sari Toivonen / Yle

Visit Turku TV (siirryt toiseen palveluun) on Turun kaupungin matkailutoimiston perustama netti-tv, joka luo Turusta positiivista kuvaa erilaisten inserttien avulla.

– Se mikä tässä on oleellista on se, että tämä on kanava, jossa ei ole mainoksia, vaan me teemme iloisia ja myönteisiä juttuja Turusta, sanoo Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén.

Kaiken takana on Veijalainen

Visit Turku TV on katsottavissa netissä. Juonnetut insertit pyörivät kanavalla koko ajan ohjelmavirrassa yhtenä pötkönä, mutta ne on mahdollista katsoa myös erikseen. Idean takana on viihteen moniottelija Markku Veijalainen.

Me teemme iloisia ja myönteisiä juttuja Turusta.

Anne-Marget Hellén

– Hän on suuri Turun ystävä ja hän alun perin ehdotti tällaisen oman TV-kanavan perustamista, Anne-Marget Hellén kertoo.

Mä joka päivä tv:tä teen

Tiistaina avatun Visit Turku TV:n ohjelmavirrassa pyörii tällä hetkellä juttuja mm. Suomen postiivisammasta henkilöstä, turkulaisesta Pekka Hyysalosta ja niin ikään turkulaisen Lauri Tähkän Lintukodosta eli keskellä kaupunkia olevasta myyntikojusta.

Tarjolla on myös insertit Kakolasta, Förin äijästä ja Turun lastensairaalalle varoja keräävästä hyväntekeväisyyshevosesta nimeltä Kiss My Turku.

– Me yritämme pitää ohjelmistoa jatkuvasti ajan tasalla, ja tuoda sinne uutta myönteistä katseltavaa Turusta, sanoo matkailujohtaja Anne-Marget Hellén.

Vauhti kiihtyy Turkuun

Matkailujohtaja Anne-Marget Hellénin mielestä Visit Turku TV sopii yhtä hyvin niin turkulaisille kuin matkailijoillekin. Esimerkiksi hotelleihin ja infopisteisiin Turku TV sopisi mainiosti, Hellén pohtii.

– Se on yksi erittäin hyvä lisä meidän markkinoinnin kokonaisuuteen, ja me saamme sen avulla toivottavasti lisää kävijöitä Turkuun.