Lappeenrannassa kiihkeä vääntö ennen joulutaukoa

Oulun Kärpät pudotti SaiPan viime keväänä pudotuspeleissä. Viikko sitten Kärpät päätti SaiPan CHL-kauden. Ennen joulutaukoa joukkueet iskevät yhteen Kisapuiston illassa Lappeenrannassa.

urheilu
SaiPa juhlii
Tomi Hänninen

Lappeenrantalaisen SaiPan luistin on kulkenut hyvin viime kierroksilla. Joukkue on kolmesta viime ottelusta poistunut kentältä voittajana. SaiPa on tehnyt 11 maalia ja vain 1 maali on tehty SaiPan verkkoon. Päävalmentaja Pekka Tirkkonen näkee etenkin joukkueen puolustuspelin olleen vahvaa.

– Silloin ollaan hyvällä mallilla, kun omiin tulee noin vähän maaleja. Tietysti Jussi Markkanen maalissa on vaikeilla hetkillä tehnyt hienoja torjuntoja. Hyvän puolustamisen kautta on noussut itseluottamus ja se on tuonut onnistumisia hyökkäyspäässä.

Oulun Kärpät on Tirkkosen mukaan tällä hetkellä joukkue Euroopan huipulta.

– Kärpät puolustaa erittäin tiiviisti. Kun paikka tulee, siitä pitäisi rankaista. Kärpät pelaa todella järkevästi ja kurinalaisesti.

Tiukkaa taistelua ja sitten joulutauolle

Kärpät katkaisi viikko sitten SaiPan CHL-kauden etenemällä neljän parhaan joukkoon. SaiPa haluaa nyt näyttää ja ottaa Kärpistä voiton.

– Viime keväänä Kärpät pudotti meidät välierissä ja olemme tutut joukkueet toisillemme. Pelin sisältä löytyy varmasti tuttuja taistelupareja, sanoo Tirkkonen.

SaiPa harjoittelee tällä viikolla perjantaihin saakka ja siirtyy sen jälkeen viikon joulutauolle. Tapaninpäivänä joukkue palaa harjoituksiin.

– Ulkomaalaisvahvistukset eivät ole tauon aikana matkustamassa kotimaihinsa. Kaikilla on perheet, vaimot tai tyttöystävät mukana, joten sekin hieman koti-ikävää helpottaa, Tirkkonen pohtii.

SaiPa-kapteeni odottaa tänään vähämaalista ottelua

Vastus on SaiPan kapteenin Ville Kohon mukaan kovin mahdollinen. SaiPa ei ole voittanut tällä kaudella Kärppiä, vaikka pari CHL-otteluakin joukkueilla on takana.

- Illalla tulee kova puolustus vastaan. Meidän täytyy olla kärsivällisiä, sillä niin on Kärpätkin. Uskon, että tulee aika vähämaalinen ottelu, sanoo Koho.

SaiPalle joulutauko tulee hyvään aikaan. Joukkueella ei tällä kaudella taukoja ole ollut, kun CHL-pelit täyttivät ottelukalenteria.

– Pikku huili on mukava, mutta tärkeimpänä näen, että saamme olla perheitten kanssa ja ei tarvitse hetkeen miettiä jääkiekkoa. Tammikuusta lähtien saa pelata taas ihan tosissaan kolmea neljää peliä viikossa.