1. yle.fi
  2. Uutiset

Lounais-Suomen vuoden poliisiksi valittiin Janne Aro-Heinilä

Ylikonstaapeli Aro-Heinilä on erikoistunut nuorten parissa tehtävään päihde- ja huumetyöhön.

poliisi
Ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilä tutkii Nousiaisista löydettyä isoa kannabisviljelmää. Kuvassa kaksi lähes Aro-Heinilän korkuista kannabiskasvia.
Ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilä tutkii viime kesänä Nousiaisista löydettyä kannabisviljelmää. Kannabiksen kotikasvatuksen suosio on kasvussa, sillä nuoret suhtautuvat entistä positiivisemmin kannabiksen polttamiseen.Eino Telkinen / Yle

Lounais-Suomen vuoden poliisiksi on valittu ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilä. Aro-Heinilä on valmistunut poliisiksi vuonna 1990 ja Turussa hän on työskennellyt lähes neljännesvuosisadan.

Tällä hetkellä Aro-Heinilä johtaa ryhmää, jonka päätehtävänä on päihderikosten kenttävalvonta. Aro-Heinilän ja hänen ryhmänsä tavoitteena on puuttua nuorten päihdekokeiluihin niin varhain kuin mahdollista.

– Mediassa on puhuttu paljon siitä, että poliisin puuttuminen nuorten kannabiksen käyttöön aiheuttaa syrjäytymistä. Uskallan kuitenkin väittää, että suoritetut toimenpiteet eivät nuoren tulevaisuutta pilaa. Tulevaisuuden haaveet pilaa se, jos huumeiden käyttöön ei puututa, hän sanoo.

Vuoden poliisin valinta on pitkäaikainen perinne Turussa. Ensimmäinen vuoden poliisi valittiin vuonna 1995.

Juttua muokattu 17.12. klo 16:12: Lisätty Aro-Heinilän kommentti.

Lue seuraavaksi