1. yle.fi
  2. Uutiset

Lentäjien alkeiskoulun valinta viipyy

Monet paikkakunnat saavat odottaa vielä tovin ennen kuin siviili- ja sotilaslentäjien yhteisestä koulutuskeskuksesta syntyy päätöksiä.

Lentokoulutus
Hallin lentokenttä ja pienkoneita Jämsän Hallissa.
Hallin sotilaslentokenttä on 2,6 kilometriä pitkä. Se aloitti toimintansa jo vuonna 1940.Yle

Siviili- ja sotilasilmailun yhteisestä alkeiskoulutuspaikasta ei tehdä päätöksiä tällä hallituskaudella. Näin arvioi puolustusministeri Carl Haglund (r.). Monet paikkakunnat ovat jo ilmoittaneet halunsa koulutuspaikkakunnaksi.

Puolustusministeri Carl Haglundin (r.) mielestä siviili- ja sotilasalkeislentokoulutuksen yhdistäminen olisi hyvä ratkaisu. Opetus- ja kultturiministeriön kanssa pitäisi löytää ensi vuonna yhteisymmärrys siitä, että miten ja missä alkeiskoulutus järjestetään.

- Joten ei tässä salissa tällä hetkellä mitään paikkakuntia aleta valitseman mutta hyvä on se, että on aika monta hyvää vaihtoehtoa, sanoi Haglund budjetin palautekeskustelussa eduskunnassa tiistaina.

Koulutusyhteistyötä selvittänyt työryhmä esitti kesäkuussa, että valtion tulisi hankkia ja omistaa yhteistyössä käytettävä lentokalusto.Yhteistyön edut ovat suurimmat jos lentokoulutus järjestetään yhdessä paikassa, mutta yhteinen lentokoulutus voidaan järjestää myös useammassa paikassa.

Kansallisesta.lentokoulutuskeskuksesta ovat kiinnostuneet muun muassa Lentosotakoulun menettänyt Kauhava sekä Ilmavoimien koelentäjät ja Teknillisen koulun menettänyt Jämsän Halli.

Lue seuraavaksi