Nämä Tiernapojat pistivät kaiken uusiksi

Tiernapoikia on versioitu kautta aikojen. Heavy-Tiernapojat sovittivat tutun kertomuksen uusilla melodioilla ja tukevilla heviriffeillä.

Kotimaa
heavy-tiernapojat
Pekka Huovinen

Tiernapoikaperinnettä on versioitu monta kertaa. Oulun Tiernapoikakilpailussa pärjäävät nykyisin tytötkin. Aiemmin tiernoina ovat toimineet milloin iskelmälaulajat, milloin rokkarit. Muhoslaiset hevimiehet päättivät rikkoa perinnettä.

– Tehdään oma juttu. Kaikki uusiksi, kertoo Heavy-Tiernapoikien basisti Ville "Mänkki" Aho.

Juuri ilmestyneelle levylle on pyritty saamaan myös paikallistunnelmaa.

– Siinä on paljon muhoslaista vaikutelmaa. Vähän semmoista äkkijäärää, vaatii ainakin kolme kuuntelukertaa, kuvailee vokalisti Petri "Murjaani" Aho Oulujokivarren asukkaitten mielenlaatua.

Ensin meinasi tulla turpaan

Tiernapoikien myyttiset hahmot ovat kuin tehtyjä heavygenreen. Alussa oli kuitenkin vaikeuksia löytää sopivia soittajia bändiin.

- Hyvä ettei tullut nahkareibaneita, kun lähti kyselemään kavereita mukaan, muistelee bändin alkuaikoja Aho.

Tiernapojat ovat oululaisille tuttuja, mutta vastaanotto oli mainio Kajaanissakin. Kolehti kerättiin perinteisesti ja kolehtikypärästä löytyi mieluisa yllätys.

– Kostamuksesta tullut englantilaismies laittoi kolehtiin 50 euroa, kertoo Aho. Mesenaatti sai palkinnoksi juuri ilmestyneen uuden levyn.

Osa on kyllästynyt jouluperinteisiin, osa ei voi sietää perinteen muokkaamista. Heavy-Tiernapoikien vastaanotto on ollut hyvä.

– Enimmäkseen positiivista meininkiä, kertoo Aho palautteesta.

– Muhoksen kuntakin saa tässä siivellä vähän kultaa ja mirhamia, nauraa Murjaanien kuningas.