1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Heijastin piilossa näkyvillä

Roikkuheijastimet ovat alttiita jäämään ovien väliin tai sujahtamaan taskuun. Ja silloin tuo yksinkertainen henkivakuutus ei enää toimi. Voiko heijastin olla yhtä aikaa sekä näkymätön että näkyvä? Kyllä voi.

Kotimaan uutiset
Irene Forsell-Kangastie
Jari Vesa / Yle

Kemiläinen Irene Forsell-Kangastie on ommellut yrityksessään vaatteita 80-luvun alusta alkaen. Ja kaikissa hänen tekemissä ulkoiluvaatteissa, pipoissa, hatuissa, kintaissa ja lapasissa on heijastin.

– Yhtään ulkovaatetta ei lähde minulta ilman heijastinta. Laitan heijastinnauhaa saumoihin, helmoihin, lahkeisiin, lapasten päihin ja pipojen tupsuihin, Irene kertoo.

Teinitkin voi saada välkkymään

Lasten vaatteissa heijastinnauhaa on ollut jo vuosia kiitettävästi. Teinien vaatteet sen sijaan eivät tuiki. Eivätkä aikuisten vaatteetkaan saa kovin hyvää arvosanaa välkkymisestä. Irene on kuitenkin ujuttanut heijastimiä myös heidän vaatteisiinsa.

– Enää ei tarvitse käyttää vain hopeanharmaata heijastinnauhaa. Jopa mustaa löytyy. Olen laittanut sitä nuortenkin vaatteisiin eikä mutinaa ole kuulunut. Joskus joku sanoi, että hälle ei sitten heijastimia laiteta, mutta kun sanoin, että sitten jäät ilman vaatetta ja näytin mustaa nauhaa, niin johan kelpasi, Irene naurahtaa.

– Valkoisiin huopahattuihinkin voi laittaa valkoisia heijastinnauhasuikaleita, eikä kukaan hoksaa niitä heijastimisiksi, hän sanoo.

Heijastintempaus lauantaina 20. joulukuuta

Irene haluaa jakaa heijastinten ilosanomaa kaikille kanssakulkijoille ja lupaa ommella lauantaina 20. joulukuuta kaikille halukkaille heijastinnauhoja vaatteisiin kello 10 - 20.00.

Paikkana on Kemissä Pop Up Joulumyymälä Valtakadun ja Kauppakadun kulmassa. Ja rahasta se ei ainakaan jää kiinni, sillä Irene tekee sen ilmaiseksi.

Lue seuraavaksi