1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Perinteiset lelut pitävät pintansa joulukaupassa, mukana myös yksi yllättäjä

Tänäkin jouluna lahjapaketit täyttyvät leluista. Hittilahjojen joukkoon mahtuu myös yllätyksiä.

Kotimaan uutiset
Värikkäät Monster High -kauhunuket poseeraavat myyntipakkauksessaan.
Tytöt ovat innostuneet tänä jouluna Monster High -nukeista. Pekka Loukkola / Yle

Joulu on todella lelujen parasta myyntiaikaa. Oululaisen Lelu-Tapulin kauppias Ari Puhakka laskeskelee, että joulun alla tehdään iso osa vuoden liikevaihdosta.

– Kun kyse on pelkästään leluihin keskittyvästä kivijalkamyymälästä, niin perinteinen joulukauppa on voimissaan. Meillä jopa 60-65 prosenttia liikevaihdosta tehdään joulun alla, Puhakka kertoo.

Tytöt ovat innostuneet tänä jouluna Monster High -tuotteista. Legot puolestaan pysyvät lelukaupan hitteinä vuodesta toiseen. Koottavat lentokoneet ovat tehneet paluun jouluostoslistalle. Puhakan mukaan varsinkin isovanhemmat ostavat perinteisiä pöytäpelejä ikään kuin vastaiskuna tietokonepeleille.

– Isovanhemmat haluavat opettaa lastenlapsilleen lautapelien sosiaalisuutta. Keräännytään yhteen nokakkain saman pelin äärelle, eikä chattailla vaikka Australiaan, Puhakka kertoo.

Aktiivisuusrannekkeita aikuisille

Prisma Linnanmaan myyntialuevastaava Ville Leppänen nostaa aktiivisuusrannekkeen yhdeksi joulunajan hitiksi. Suosio on jatkunut jo tovin.

– Niitä menee todella paljon. Sopivaa säpinää on ollut muillakin osastoilla, kuten leluissa. Muumituotteet myyvät hyvin, Leppänen luettelee.

Perinteisten elektroniikkalahjojen kuten älypuhelinten ja tablettien ohella joulun hittilahjaksi on noussut myös yksi yllätystuote.

– Popkornikone on yllättänyt positiivisesti. Ne ovat olleet välillä loppuunmyytyjä, mutta onneksi niitä on saatu lisää, kertoo Petteri Karhumaa Gigantin Oulun Megastoresta.

Gigantissa on huomioitu myös lisääntynyt musiikin kuuntelu. Nyt ostetaan pieniä kaiuttimia ja toivotaan uusia kuulokkeita.

– Yhä pienemmät ja pienemmät lapset kuuntelevat musiikkia paljon, Karhumaa totaa.

Lue seuraavaksi