1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Myllykosken tehdaskiinteistöstä kaupat alkuvuodesta

Lakkautettuun paperitehtaaseen perustetaan bioetanolilaitos, joka työllistää ainakin 50 ihmistä. Metsäyhtiö UPM ja Suomen Bioetanoli viimeistelevät kaupat tehdaskiinteistöstä lähiaikoina. Hintalapun suuruudesta vallitsee UPM:n mukaan yhteisymmärrys.

Kuva: Raine Martikainen / Yle

UPM:n lakkautetun Myllykosken tehtaan johtaja Timo Suutarla sanoo, että bioetanolitehtaan tulo on hyvä asia myös UPM:n kannalta. Uutta toimintaa tehtaalle on etsitty siitä lähtien, kun paperintuotanto päättyi tehtaalla vuonna 2011. Työ- ja elinkeinoministeriö päätti myöntää bioetanolilaitokselle 30 miljoonan euron suuruisen energiatuen.

– Ministeriöltä tämä on todella merkittävä ja hieno päätös. Hienoa työtä on tehnyt myös Aate Laukkanen (Suomen Bioetanolin toimitusjohtaja), joka on sitkeästi ajanut tätä hanketta jo monta vuotta, sanoo Suutarla.

Tukipäätöksen jälkeen UPM ja Suomen Bioetanoli istuvat neuvottelupöytään, ja pyrkivät viimeistelemään tehdaskiinteistön myynnin. Valmista pitäisi olla ensi vuoden alkupuolella. UPM toivoo, että tuleva biolaitos pystyisi hyödyntämään nykyistä infrastruktuuria mahdollisimman paljon.

– Hinta on ostajan ja myyjän välinen asia, mutta hintalapun suuruudesta on yhteinen ymmärrys, Suutarla toteaa.