Gummerus luopuu Jyväskylän Messujen osakkeista

Jyväskylän Messujen suurin osakkeenomistaja Gummerus Oy myy omistamansa 27 prosentin osuuden osakekannasta. Ostajina ovat Osuuskauppa Keskimaa ja Keski-Suomen Osuuspankki. Ostajat haluavat vahvistaa Jyväskylän Messujen asemaa maakunnallisena toimijana.

Kotimaa
Rekkoja messuhallissa.
Simo Pitkänen / Yle

Keskimaa ostaa 20 prosenttia osakekannasta ja Keski-Suomen Osuuspankki seitsemän prosenttia. Kaupan jälkeen Keskimaa omistaa Jyväskylän Messut Oy:stä 20,9 prosenttia ja Keski-Suomen Osuuspankki 18,1 prosenttia.

Messujen suurin osakkeenomistaja on nyt Jyväskylän kaupunki 26,5 prosentin osuudella. Toiseksi suurin on Keskisuomalainen Oyj, 23,89 prosenttia, ja kolmanneksi suurin, nyt uutena omistajana, Osuuskauppa Keskimaa, 20,9 prosenttia.

Jyväskylän Messut ry perustettiin vuonna 1936. Yhtiömuoto vaihtui osakeyhtiöksi vuonna 1986.

Jyväskylän Messujen pisimpään jatkunut yhtäjaksoisesti järjestetty tapahtuma on Rakennusmessut, joita on järjestetty miltei samalla nimellä jo 40 kertaa.

Vuonna 2013 Jyväskylän Messujen kuudessa tapahtumassa kävi yli 172 000 vierasta ja näytteilleasettajia oli yhteensä yli 1 600. Messut oli mukana järjestämässä 52 eri tilaisuutta, joissa vieraili lähes 280 000 henkilöä. Suurin vuosittainen tapahtuma Jyväskylän Messujen toimipaikassa Jyväskylän Paviljongissa on Neste Oil Rallin keskuksena toimiminen.

Kokoaikaista henkilöstöä Messuilla on tällä hetkellä 24. Tapahtuma-aikoina henkilömäärä moninkertaistuu vuokratyövoimalla.