Kuvataidejärjestöt palkitsivat löytökoirataiteilijan – Romanian kulkukoirille varoja nettihuutokaupan avulla

Tamperelainen taiteilija Sanni Seppä huutokauppaa maalauksiaan netissä. Tulot hän käyttää romanialaisten kulkukoirien hyväksi.

kulttuuri
Kuvataiteilija Sanni Seppä
Marjut Suomi / Yle

Teollisuusrakennuksessa olevan ateljeen pöydälle on levitetty naisten kauluspaita. Sen kankaaseen on maalattu koiranpentu, jota ympäröivät ruusunnuput.

– Tämän koiran nimi on Misha, joka löytyi tehdasalueelta. Sen emo on ilmeisesti kuollut ja romanialainen eläinsuojelija pelasti koiran tarhalleen. Nyt tällekin koiralle etsitään kotia, Sanni Seppä kertoo.

Sepällä on netissä Shoutdogs!-niminen blogi, jossa hän huutokauppaa valmistamiaan kangasvärimaalauksia. Tulot käytetään kokonaisuudessaan Romanian kulkukoirien auttamiseksi.

Suomen kuvataidejärjestöjen liitto myönsi Sepälle perjantaina ASPA-stipendin, jolla halutaan kannustaa taiteilijaa, joka on uransa alussa tai jo taidemaailmassa ansioitunut tekijä. Stipendi on suuruudeltaan 1500 euroa.

Kaikessa on tarina

Sepän mukaan tuotteiden kysyntä on ollut hyvä, ja sosiaalisessa mediassa on tullut paljon hyvää palautetta sekä Suomesta että Romaniasta. Jokainen Sanni Sepän valmistama vaate on uniikki taideteos.

Seppä on monipuolinen kuvataitelilija. Hän on ommellut, maalannut, valanut hartsia, piirtänyt, laulanut ja kuvannut. Teoksiinsa hän sisällyttää aina tarinan.

– Meillä kaikilla on tarinoita, joihin on helppo samaistua. Nykyisessä projektissa, jossa teen aina yhden koiran kerrallaan sinne blogiin, on aina mukana sen koiran tarina. Uskon, että tässä projektissa tarinan tarkoitus on koskettaa ja vaikuttaa ostopäätökseen, Sanni Seppä arvioi.