1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Sonyn uutuuselokuva pois ohjelmistosta terroriuhan vuoksi Yhdysvalloissa

Elokuvan tähdet James Franco ja Seth Rogen ovat peruuttaneet kaikki elokuvan mainostukseen liittyvät tilaisuudet.

Elokuvat

Sony on perunut uuden The Interview -elokuvansa ensi-illan. Elokuvan oli määrä tulla teattereihin joulupäivänä 25. joulukuuta. Ensi-ilta peruttiin, sillä suurimmat elokuvateatteriketjut vetivät elokuvan pois ohjelmistostaan.

Sonyn mukaan "he seisovat elokuvantekijöidensä ja heidän ilmaisunvapautensa takana ja ovat erittäin pettyneitä lopputuloksesta". Aiemmin Yhdysvaltain suurimmat elokuvateatteriketjut ilmoittivat joko viivästyttävänsä tai peruvansa uuden elokuvan näytöksiä johtuen Sonyn saamista uhkauksista.

The Interview on parodia, jossa kaksi epäonnista amerikkalaisjournalistia on värvätty salamurhaamaan Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un.

Hermoilu elokuvan näyttämisestä alkoi, kun niin sanottu GOP-hakkeriryhmä lähetti uhkauksen kaikille elokuvaa katsomaan meneville. Uhkausviestissä ryhmä sanoi, että jokaista elokuvan katsojaa odottaa "katkera kohtalo".

Myös Sonyn viimekuisesta tietomurrosta vastuun ottanut ryhmä viittasi viestissään vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskuihin ja kirjoitti, että "maailma tulee olemaan täynnä pelkoa".

Yhdysvaltain viranomaiset puolestaan sanoivat, ettei luotettavaa tiedustelutietoa uhan vakavuudesta ole vielä olemassa.

Elokuvan tähdet James Franco ja Seth Rogen ovat peruneet kaikki elokuvan mainostukseen liittyvät tilaisuudet.

Lähteet: AFP, Reuters, AP