Valtatie 23:n remonttirahat vihreiden hampaissa eduskunnassa – paikalliset vihreät harmissaan

Vihreiden eduskuntaryhmä on jättänyt vastalauseen Varkaudentien peruskorjaukselle sovitusta 7 miljoonan euron lisärahoituksesta. Savo-Karjalan vihreiden puheenjohtajan mielestä vastalause on valitettava lapsus.

politiikka
Filosofian maisteri Harri Hölttä seisoo männyn vieressä Oinasvaaran suojelumetsässä Ilomantsissa.
Janne Ahjopalo / Yle

Vihreät vastustavat Varkaudentien peruskorjauksen lisärahoitusta.

Eduskunnan hallitusryhmät sopivat joulukuun alussa, että Valtatie 23:n kunnostustöihin myönnetään ensi vuodelle 7 miljoonaa euroa. Summalla on tarkoitus rakentaa Karvion ja Varkauden välille muun muassa ohituskaistoja.

Valtiovarainvaliokunnan mietintöön jättämässään vastalauseessa vihreiden eduskuntaryhmä toteaa, että Varkaudentie ei ole perusväylänpidon kärkihankkeita. Tien liikennemäärät ovat niin pienet, että remontin lisärahoitus ei ole perusteltua.

Eduskunta kuitenkin hylkäsi Vihreiden eduskuntaryhmän esityksen äänin 174-12, joten seitsemän miljoonan euron rahoitus säilyy budjetissa.

Omat koirat purevat

Savo-Karjalan vihreiden puheenjohtaja Harri Hölttä on harmissaan siitä, että laajasti kannatettu itäsuomalainen tiehanke on joutunut eduskunnassa oman puolueen hampaisiin.

– Mielestäni se vastalause on valitettava. Kyllä meidän Itä-Suomenkin pääväylien pitää olla turvallisessa kunnossa, vaikka ne eivät nyt ihan valtakunnallisia kärkihankkeita olisikaan.

Kyllä meidän Itä-Suomenkin pääväylien pitää olla turvallisessa kunnossa, vaikka ne eivät nyt ihan valtakunnallisia kärkihankkeita olisikaan.

Harri Hölttä

Käytännössä Vihreiden eduskunta Arkadianmäellä antoi valmiiksi ladatun aseen puolueen kilpakumppaneille Savo-Karjalan vaalipiirissä eduskuntavaalien alla. Miltä tuntuu?

– Eihän se hyvältä tunnu. Ilmeisesti siellä ei näitä paikallisia olosuhteita tunneta, niin tämmöisiä lapsuksia sieltä valitettavasti tulee, Hölttä harmittelee.

Oma maa mansikka?

Ymmärtävätkö eteläisen Suomen vihreät, että Itä-Suomessa on elämää, ja että alueella tarvitaan hyviä ja turvallisia liikenneyhteyksiä?

– Eiköhän se ole niin, että se oma maakunta ja omat lähiseudut ovat kansanedustajillakin aina lähimpänä mielessä. Kun täältä Itä-Suomesta ei ole säännöllisesti kansanedustajia ollut, sitten se tuntemus painottuu enemmän sinne etelään. Mutta tämähän meidän on kaikesta huolimatta tarkoitus ensi keväänä korjata tämä tilanne, Hölttä kertoo.

Puheenjohtaja Harri Höltän mukaan Savo-Karjalasta lähtee viestiä Helsinkiin.

– Kyllä se Varkaudentien peruskorjaushanke on täysin tarpeellinen. Ja toivon, että tähän otetaan vielä uudemman kerran kantaa.

Toivon, että tähän otetaan vielä uudemman kerran kantaa.

Harri Hölttä

Vastalauseen teossa aktiivisesti mukana ollut kansanedustaja Osmo Soininvaara arvostelee (siirryt toiseen palveluun) kärkevästi Valtatie 23:n peruskorjauksen rahoitusta.

Kapean, mutkaisen ja mäkisen Valtatie 23:n kunnostustyöt aloitettiin viime keväänä.

TÄYDENNETTY klo 15.51: Eduskunta äänesti Vihreiden esityksen kumoon.