1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Postin pakettiautomaatit pursuavat – asiakkaita hoputetaan tekstiviesteillä

Itella on lähettänyt tekstiviestejä asiakkaille, jotka ovat tilanneet paketteja postiautomaatteihin. Syynä on pakettiautomaattien kova ruuhka.

Kotimaan uutiset
Postin pakettiautomaatti.
Tornion Postin pakettiautomaatissa on kymmeniä lokeroita.Heidi Hannukainen / Yle

"Hei! Postin jouluruuhkan helpottamiseksi toivomme, että noutaisit lähetyksesi pakettiautomaatista mahdollisimman pian. Kiitos ja hyvää joulua!"

Tällaisen viestin sai Itellan asiakas, joka oli tilannut paketin automaatista noudettavaksi. Paketilla on asiakkaan mukaan viikon noutoaika, mutta tekstiviesti tuli kännykkään jo vuorokauden jälkeen paketin saapumisesta.

Automaateissa ruuhkaa

Itella kertoo, että syynä pakettien noutokehotuksiin ovat pahat ruuhkat.

– Pakettiautomaatit ovat olleet hyvin suosittuja. Automaatit täyttyvät kiireen vilkkaa, ja olemme rakentaneet hoputusviestisysteemin, jolla kehotetaan asiakkaita hakemaan lähetyksensä, liiketoimintajohtaja Anders Falck Itellasta sanoo.

Olemme rakentaneet hoputusviestisysteemin, jolla kehotetaan asiakkaita hakemaan lähetyksensä.

Itellan liiketoimintajohtaja Anders Falck

Asiakkaat hakevat paketit Falckin mukaan yleensä nopeasti. 80 prosenttia hakee pakettinsa samana päivänä, kun paketti saapuu automaattiin.

– Pakettiautomaattien suosio on kasvanut koko vuoden ajan. Volyymi on kasvanut kaksinumeroisella prosenttiluvulla viime vuoteen verrattuna. Myös automaattiverkko on laajentunut, Falck sanoo.

Paketteja ennätysmäärä

Itella on viime vuosina kärsinyt posti lähettämisen vähenemisestä. Pakettien kuljetusbisneksellä sen sijaan menee hyvin nettimyynnin kasvun takia, ja se näkyy ennen joulua.

Alkuviikosta on lajittelussa lyöty ennätyksiä.

Itellan liiketoimintajohtaja Anders Falck

– Alkuviikosta on lajittelussa lyöty ennätyksiä. Paketteja kulkee parhaimmillaan neljännesmiljoona pakettia päivässä ja viikkotasolla miljoona. Joulu näyttää pakettien osalta hyvältä ja valoisalta, Falck sanoo.

Paketin voi hakea automaatista hakukehotuksesta huolimatta seitsemän päivän ajan muistutusviestistä, joka lähtee neljäntenä päivänä paketin saapumisesta.

Lue seuraavaksi