Myös vanhan Pohjois-Koreasta tehdyn parodiaelokuvan uusintanäytöksiä perutaan Yhdysvalloissa

Aiemmin Sony on kertonut peruvansa uuden Pohjois-Koreaa käsittelevän The Interview -huumorielokuvan ensi-illan.

elokuvat

Animaatiosarja South Parkin luojien tekemä Team America – maailman poliisi -elokuva on vedetty pois monien elokuvateattereiden ohjelmistosta. Elokuvan uusintanäytökset on peruttu terroriuhan pelossa. Team America – maailman poliisi julkaistiin jo vuosikymmen sitten 2004, mutta elokuvaa on juhlavuoden takia esitetty useissa yhdysvaltalaisissa teattereissa.

Nukkeanimaatioelokuva on satiiri Yhdysvaltain terrorisminvastaisesta sodasta, ja siinä esitetään Pohjois-Korean entinen diktaattori Kim Jong-Il parodiatyyliin raakalaismaisena hirmuhallitsijana.

Team America – maailman poliisi -elokuvan uusintanäytösten perumisista ilmoitettiin vain päivä sen jälkeen, kun Sony kertoi peruvansa uuden The Interview -elokuvansa ensi-illan. Elokuvan oli määrä tulla teattereihin joulupäivänä 25. joulukuuta. Ensi-ilta peruttiin, sillä suurimmat elokuvateatteriketjut vetivät elokuvan pois ohjelmistostaan.

The Interview on parodia, jossa kaksi epäonnista amerikkalaisjournalistia on värvätty salamurhaamaan Pohjois-Korean nykyinen diktaattori Kim Jong-Un.

Marraskuussa SonyCorp joutui suuren kyberhyökkäyksen kohteeksi, kun GOP-hakkeriryhmä murtautui Sonyn tietokantaan ja sai haltuunsa valtavan määrän dataa, mukaan lukien yli 47 000 entisen ja nykyisen työntekijän sosiaaliturvatunnukset, palkka- ja terveystietoja sekä muita tietoja, mitä työnantajalla työntekijöistään oli hallussa. Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset ovat arvelleet, että Pohjois-Korea olisi ollut kyberhyökkäysten takana.

Lähteet: AP, Yle Uutiset