Huoneistokeskus: Asuntojen myyntiajat pidentyneet taas hieman

Asuntojen hinnat nousivat marraskuussa Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Helsingissä käytettyjen kaksioiden keskineliöhinta oli marraskuussa 4 296 euroa.

talous

Asuntojen myyntiajat ovat pidentyneet koko maassa loppuvuotta kohden, ilmenee kiinteistönvälitysketju Huoneistokeskuksen joulukuun asuntomarkkinakatsauksesta (siirryt toiseen palveluun). Eri puolilla maata hinnoissa on ollut sekä nousua että laskua.

Pääkaupunkiseudulla asuntojen keskimääräinen myyntiaika piteni marraskuussa takaisin 62 vuorokauteen, kun se oli lokakuussa vain 60 vuorokautta.

Myös muualla Suomessa keskimääräiset myyntiajat pitenivät takaisin 82 vuorokauteen, kun ne olivat lokakuussa vain 78 vuorokautta.

Asuntojen hinnoissa oli marraskuun aikana sekä laskua että nousua. Hinnat laskivat Espoossa, Vantaalla, Oulussa, Vaasassa, Lappeenrannassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Turussa. Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä ja Kuopiossa hinnat puolestaan nousivat.

Helsingissä käytettyjen kaksioiden keskineliöhinta oli marraskuussa 4 296 euroa, Espoossa 3 491 euroa ja Vantaalla 2 663 euroa. Tampereella käytetystä kerrostalokaksiosta sai pulittaa 2 548 euroa neliöltä, Turussa 1 909 euroa ja Oulussa 1 731 euroa.