1. yle.fi
  2. Uutiset

Joulupukin pajakylään pääsee virtuaalikierrokselle

Google-yhtiö on kuvannut Rovaniemellä sijaitsevan Joulupukin kammarin, pajakylän ja pääpostin maailmanlaajuiseen Street View Special Collects -kokoelmaansa. Googlen kokoelman avulla ihmiset pääsevät virtuaalikierrokselle napapiirille.

viihde
Googlen palvelussa voi nähdä myös Joulupukin kammarissaan.
Googlen palvelussa voi nähdä myös Joulupukin kammarissaan.Google

Googlen palvelussa (siirryt toiseen palveluun) voi kierrellä virtuaalisesti rakennuksissa tai katsella kylän lumisia maisemia ulkoa sekä myös nähdä Joulupukin ja tonttuja.

– Google etsii jatkuvasti mielenkiintoisia kohteita esiteltäväksi maailmalle. Alvar Aalto -projektissa halusimme auttaa yhdessä Aalto-säätiön kanssa kansainvälistä yleisöä tutustumaan paremmin maan tunnetuimpaan arkkitehtiin ja mikä olisi näin joulun alla parempi kohde kuin suomalainen Joulupukin kylä, Googlen markkinoinnista vastaava Sami Kankkunen sanoo tiedotteessa.

– Napapiirin lumiset maisemat ja Joulupukin pajakylän tunnelmalliset sisänäkymät pistävät positiivisesti silmiin muiden kohteiden joukosta, joita ovat muun muassa Gizan pyramidit, Galapagossaaret ja Versaillesin palatsi. Ehkä maailma vihdoin huomaa, että Joulupukki asuu Suomessa.

Googlen kokoelma (siirryt toiseen palveluun) esittelee mielenkiintoisia kohteita, kuten historiallisia rakennuksia ja museoita ympäri maailman. Aiemmin tänä vuonna Google kuvasi Street View -tekniikkaa käyttäen myös joukon Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi