1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ahlstromin työntekijät järkyttyneitä tehtaan sulkemisesta: "Kauttua on tuottanut voittoa"

Ahlstromin Kauttuan tehtaan työntekijät eivät ymmärrä tehtaan sulkemispäätöstä taloudellisin perustein, sillä tuotantolinja on tuottanut hyvää tulosta. Paikkakunnalle tunnusomaisen paperitehtaan sulkeminen vaikuttaa laajasti koko kunnan mielialaan.

Kuva: Ahlstrom Corporation

Työntekijöille selvisi jo nopeasti yt-neuvottelujen alettua, että Ahlstrom aikoo sulkea Kauttuan tuotantolinjan Eurassa Satakunnassa. Tehtaan sulkeminen päättää 21 työntekijän työsuhteet.

Kauttuan tuotantolinja on päätetty sulkea vuoden 2015 toisen vuosineljänneksen aikana. Pääluottamusmies uskoo, että käytännössä työntekijöitä ei tarvita enää ensi juhannuksen jälkeen.

Tunnelma tehtaalla on alakuloinen. Monella on ollut pitkäaikainen työsuhde yhtiössä. Tehtaan sulkemista on perusteltu taloudellisilla ja tuotannollisilla syillä. Työntekijät ovat ihmeissään perusteluista, sillä tehdas on tuottanut tulosta ja voittoa omistajilleen.

– Osa on ollut jopa 40 vuotta neloskoneella ja se on ollut tärkeä osa elämää. Se on ollut todella järkytys, että se näin nyt päättyy, pääluottamusmies Jukka Virta sanoo.

Tunnusmerkki häviää kyläkuvasta

Paperitehtaan sulkeminen vaikuttaa paljon myös koko paikkakunnan mielialaan, koska sillä on hyvin pitkä historia Euran alueella.

– Tämä kertautuu kaksinkertaisesti ja heijastuu koko kuntaan. Vaikutukset ovat paljon laajemmat kuin pelkästään tehtaan sisäpuolella, Jukka Virta toteaa.