1. yle.fi
  2. Uutiset

Entistä nimismiestä epäillään törkeistä talousrikoksista – taustalla jo yksi vankeustuomio

Lupalakimiehenä ja aiemmin nimismiehenä toimineen miehen epäillään syyllistyneen talousrikoksiin vuosina 2011–2013. Mies sai 1990-luvun puolivälissä ehdottoman vankeustuomion talousrikoksista.

Kotimaan uutiset

Oulun käräjäoikeus päätti marraskuun lopulla nykyään lupalakimiehenä toimivan miehen vangitsemisesta. Mies on aiemmin toiminut nimismiehenä Kainuussa.

Miestä epäillään todennäköisin syin törkeästä rahanpesusta, törkeästä väärennyksestä, avunannosta törkeään kirjanpitorikokseen ja avunannosta rekisterimerkintärikokseen. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Oulussa syyskuun 2011 ja huhtikuun 2013 välisenä aikana.

Joulukuun alussa epäillyn vankeutta jatkettiin edelleen käräjäoikeudessa. Miehen yhteydenpitoa on rajoitettu. Hän ei saa olla yhteydessä vankeihin, tutkintavankeihin tai vankilan ulkopuolella oleviin henkilöihin. Lähiomaisia mies saa tavata vain valvottuna.

Syyte on nostettava maaliskuun puoliväliin mennessä.

Mies on tuomittu talousrikoksista aiemminkin. Hän sai tuomion kirjanpitorikoksista, törkeästä petoksesta ja törkeästä avustuspetoksesta vuonna 1995.

*Ari Kettunen
*

Lue seuraavaksi