1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Presidentti Niinistö tapasi puoluejohtajat: Nato-hakemus ei ole ajankohtainen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tavannut kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat perjantaina iltapäivällä Mäntyniemessä. Yle Uutisten tietojen mukaan tapaamisesta on sovittu jo kaksi viikkoa sitten.

Sauli Niinistö

Presidentti Niinistö ja puolueiden puheenjohtajat etsivät tapaamisessa yhteistä linjaa Suomen ulko- ja turvallisuupolitiikassa. Niinistön mukaan niitä löytyi useita.

– Yksi niistä on oma puolustus. Se on meidän turvallisuutemme keskeinen asia. Sen lisäksi yhteistyötä Ruotsin kanssa pidetään hyvänä asiana, samaten Nato-kumppanuuttamme. Tärkeänä pidettiin myös yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa, sanoi presidentti Niinistö.  

– Puhuimme myös Natosta ja totesimme, että pöydän ääressä kukaan ei ole esittämässä Nato-hakemusta. Toisaalta emme halua sulkea itseltämme pois sitä mahdollisuutta, Niinistö sanoi.

Niinistön mukaan kokokouksessa puhuttiin myös EU:sta ja Venäjästä.

– Suomi on noudattanut EU:ssa yhdessä sovittuja sanktioita. Toisaalta totesimme, että Venäjän kanssa on pidetty puheyhteyttä ja on hyvä ja sillä linjalla jatketaan.

Viime päivinä on keskusteltu ja kiistelty Suomen Venäjä-politiikan linjasta. Niinistön mielestä on hyvä asia, että ulko- ja turvallisuuspolitiikasta puhutaan, mutta nyt Mäntyniemessä haettiin nimenomaan yhteisiä näkemyksiä.