Venäläiset avaavat laiskasti pankkitilejä Suomessa – tahti hiljentynyt

Keskitalletus 3 000 – 4 000 euroa, tilejä muutama kymmenen tuhatta.

talous
Venäläistalletukset Grafiikka.
Yle uutisgrafiikka

Ruplan heikkenemisestä huolimatta venäläiset eivät ole rynnineet avaamaan itselleen pankkitilejä Suomeen. Päinvastoin: venäläistilien avaustahti on tasaantunut tänä vuonna takavuosista.

– Uusien tilien avaaminen on hiljentynyt selvästi syksyä kohden verrattuna aiempaan. Lasku heijastaa Venäjän taloustilannetta ja ruplan kehitystä. Tarve tilinavauksille on vähentynyt, sanoo toimitusjohtaja Petri Krohns Etelä-Karjalan Osuuspankista Lappeenrannasta.

Venäläisillä kotitalouksila on hämmästyttävän vähän talletuksia suomalaispankeissa suhteutettuna heidän miljooniin käynteihinsä Suomessa. Tilejä on muutama kymmenen tuhatta ja talletuksia oli lokakuun lopussa kirjautunut Suomen Pankin tietoon yhteensä 142 miljoonaa euroa. Se on hädin tuskin ripaus suomalaispankkien 81 miljardin euron koko talletuskannasta.

Venäläistalletusten kokonaismäärä suomalaispankeissa on pysytellyt melko vakiona viime vuodet, vain loivia muutoksia muutoksia ylös ja alas.

– Keskitalletus pyörii siinä noin 3 000–4 000 euron suruusluokassa. Tyypillisesti tilejä avataan kiinteistöjen tai huoneistojen hoitokulujen maksamista varten, sanoo Krohns.