Sony Pictures haluaa esittää uutuuselokuvansa vaihtoehtoisella alustalla - "Emme antaneet periksi"

Elokuvayhtiö Sony Picturesin toimitusjohtaja Michael Lynton sanoi CNN:n haastattelussa, että yhtiöllä on suuri halu näyttää elokuva yleisölle. Hän ei yhtynyt presidentti Obaman näkemyksiin elokuvan ensi-illan perumisesta.

elokuvat
Nainen kuvaa elokuvajulistetta kännykkäkameralla kadulla.
The Interview -elokuvan mainosjuliste oli vielä esillä New Yorkissa 18. joulukuuta.Justin Lane / EPA

Elokuvayhtiö Sony Pictures aikoo löytää vaihtoehtoisen alustan The Interview -elokuvan esittämiselle. Toimitusjohtaja Michael Lynton vakuutti perjantaina, ettei yhtiö antanut periksi hakkereille peruessaan elokuvan ensi-illan. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi aiemmin, että yhtiö teki virheen peruessaan ensi-illan kyberhyökkäyksen vuoksi.

Lynton sanoi CNN:n haastattelussa, että yhtiössä on suuri halu näyttää elokuva amerikkalaiselle yleisölle.

Sony Picturesin toimitusjohtaja sanoi CNN:n haastattelussa valehtelevansa, jos sanoisi, ettei hän olisi pettynyt presidentin näkemyksiin.

– En ole varma ymmärtääkö hän (presidentti) täysin elokuvan ensi-illan perumiseen johtaneet tapahtumat. Siksi olen eri mieltä siitä, että se oli virhe, Lynton sanoi CNN:lle.

Lyntonin mukaan ensi-ilta peruttiin vain siitä syystä, että maan suurimmat elokuvateatteriketjut kieltäytyivät näyttämästä elokuvaa.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n mukaan kyberhyökkäyksen takana on Pohjois-Korea. Pohjois-Korea on kieltänyt, että maalla olisi yhteyttä tapaukseen.

Lähteet: Reuters, AP, AFP, Yle Uutiset