Aktiivisuusrannekkeita, tabletteja ja legoja – pukin kontista löytyy uusia ja vanhoja suosikkeja

Joulun suosikkilahjoja ovat tänä vuonna tabletit, aktiivisuusrannekkeet, Finlandia-voittajakirja sekä lasten legot, kerrotaan tavarataloista. Myös hyväntekeväisyyteen liittyvät lahjat, kuten Kirkon ulkomaanavun Toisenlainen lahja, käyvät kaupaksi.

Kotimaa
Joululahjat.
Yle

Elektroniikka käy kaupaksi joka joulu. Tänä jouluna suosittuja ovat olleet liikkumista mittaavat aktiivisuusrannekkeet, tabletit, langattomat kaiuttimet sekä go pro -kamerat, kerrotaan tavarataloista.

Helsingissä Stockmannilla asioinut Laura Laine-Sahi tutkaili aktiivisuusranneketta. Vielä ei tosin ollut varmaa, päätyykö ranneke pukin konttiin.

– Puolisolle olin ajatellut ehkä jotain urheiluun tai tekniikkaan liittyvää.

Legot ovat joulun kestosuosikki

Leluosastoilla on joulun alla vilskettä. Legot ovat pitäneet pintansa yhtenä joulun suosikkilahjoista.

– Ne ovat yllättävä kestosuosikki. Joka jouluksi Lego keksii jotain uutta, joka nousee sen joulun suosikiksi, arvioi Stockmanin myyntipäällikkö Anneli Tapper.

Myös Matti Pärssinen oli ostamassa pojalleen legoja.

– Pitää hankkia kaikenlaisia kehittäviä lahjoja, kuten legoja sekä lauta- ja palapelejä.

Itselleenkin Pärssinen toivoi yhtä joulun suosikkilahjaa: Finlandia-palkittua _He eivät tiedä mitä tekevät _-teosta.

Aineettomia lahjoja ja hyväntekeväisyyttä

Tänä jouluna esillä ovat olleet tuntemattomille annettavat joululahjat sekä erilaiset keräykset. Kirkon Ulkomaanapu on myynyt vuodesta 2005 Toisenlaista lahjaa, eli konkreettisia avustuksia kehitysmaihin.

Toisenlaiset lahjat käyvät edelleen hyvin kaupaksi, vaikka niiden suosio onkin vähän hiipunut. Kirkon Ulkomaanavun varainhankinnan koordinaattori Anne Vääränen pitää mahdollisena, että tiukassa taloustilanteessa joululahjoilla halutaan tukea ensisijaisesti kotimaan vähäosaisia.

– Sitä on vaikea sanoa. Pääasia on se, että ylipäätänsä halutaan auttaa. Erilaisia hyväntekeväisyyslahjoja on tullut niin paljon lisää, että kyllä tällaiset lahjat tuntuvat edelleen olevan suosiossa.