Yhdysvallat kääntyi Kiinan puoleen torjuakseen verkkohyökkäykset Pohjois-Koreasta

Yhdysvallat on syyttänyt Pohjois-Koreaa elokuvayhtiö Sony Picturesiin kohdistuneesta verkkohyökkäyksestä. Pohjois-Korea on kiistänyt syytökset.

Ulkomaat

Yhdysvallat on pyytänyt Kiinalta apua torjuakseen Pohjois-Koreasta tulevat mahdolliset uudet verkkohyökkäykset, kertovat yhdysvaltalaisviranomaiset. Yhdysvallat on syyttänyt Pohjois-Koreaa elokuvayhtiö Sony Picturesiin kohdistuneesta verkkohyökkäyksestä. Pohjois-Korea kiisti lauantaina olevansa tietomurron takana ja vaati, että asia on tutkittava yhdessä Yhdysvaltojen kanssa.

Presidentti Barack Obama sanoi perjantaina, että verkkohyökkäykseen vastataan Yhdysvaltojen sopivaksi katsomalla tavalla. The New York Times -lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan Kiinan puoleen kääntyminen asiassa liittyy Obaman perjantaina lupaamaan vastaukseen.

Uutistoimisto AFP:n haastatteleman viranomaisen mukaan kiinalaisten kanssa on keskusteltu muun muassa tietojen jakamisesta.

Kiinalla on ollut tunnetusti vaikutusvaltaa Pohjois-Korean valtaapitäviin. Myös Pohjois-korean internetyhteydet kulkevat Kiinan kautta. Viranomaisten mukaan sekä Kiina että Yhdysvallat toivat keskusteluissa esille, ettei verkkohyökkäyksiä suvaita.

Lähteet: AFP