Uramon koulu kiilaamassa Riihimäen kaupungintalon ohi

Tällä hetkellä tyhjillään olevan Uramon koulun remontti on ajamassa Riihimäen kaupungintalon remontin edelle. Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tommi Räty katsoo, että lapset on asetettava etusijalle korjaustöitä mietittäessä.

Riihimäki

Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tommi Räty ennakoi, että Uramon koulun korjausten suunnittelu käynnistynee ensi vuonna. Kaupungintalon korjaukset siirtynevät puolestaan muutamalla vuodella.

– Kyllä me nyt tässä joudumme katsomaan lasten ja heidän vanhempiensa etua. Meillä on mahdollisuus kaupungintalon kohdalla tehdä niin, että löydämme kaupungintalon työntekijöille tilat, joissa he voivat hyvin työskennellä.

Uramon koulun korjaustöiden on arvioitu maksavan yli 10 miljoonaa euroa, kun kaupungintalon työt jäisivät alle neljään miljoonaan.

Riihimäellä on edessään tällä vuosikymmenellä useita muitakin isoja rakennushankkeita.

– Meillähän on voimakas investointien tarve tämän vuosikymmenen loppuun. Joudumme katsomaan tarkkaan meidän investointimme, sanoo Tommi Räty.

– Ensinnäkin Peltosaaren koulu on laitettava tämän vuosikymmenen aikana kuntoon. Samoin meidän on mietittävä uudelleen keskuskeittiön korjaus; onko se perinteinen keskuskeittiö, mikä jatkaa edelleen vain voidaanko me ajatella jotain uutta variaatiota, esimerkiksi yhteistyökumppania.

Keskuskeittiön uudistamisessa yksi vaihtoehto voisi olla sen rakentaminen yhteiseksi Riihimäen sairaalan kanssa.