Linnan juhlista tutuksi tullut sotaveteraani Hannes Hynönen sai 1079 joulukorttia – "Onko niitä niin paljon?"

– Kyllä minä näitä kuvia sitten katselen, kun tulen vanhaksi, vitsailee Hynönen, kun hänen olohuoneensa Mikkelissä täyttyy toimittajista ja salamavalot räpsyvät. Kaupunginjohtaja Kimmo Mikander on kantanut fanipostilla täyttyneen joulutervehdyskorin kolmanteen kerrokseen ja toivottaa myös kaupungin puolesta hyvää joulua.

ilmiöt
Hannes Hyvönen
Mikkeliläinen Hannes Hynönen jaksaa nostaa ilmaan korttikorin, jossa on yli tuhat joulutervehdystä.

Mikkeliläinen sotaveteraani Hannes Hynönen ei jää sanattomaksi, vaikka koti täyttyy kaupungin ja median edustajista.

– Sellaisen jutun voisin vielä kertoa, Hynönen aloittaa tarinan toisensa perään.

Kun toivotan oman toimitukseni puolesta hyvää joulua ja kerron, että olemme valinneet hevosaiheisen joulukortin, hevosmies innostuu.

– Olin minä ennen hevosmies, oikein mielelläni ajelin hyvällä hevosella. Pikkusen kilpaakin. Minun isällä oli jo sellainen tapa, että hevoset meillä hoidettiin hyvin. Minulla oli hyväsukuinen hevonen, jos olisi ollut oikein hevosmies, niin se olisi kuuluisa. Mutta se oli samalla työhevonen.

Hynönen ei ole uskoa, että korttipinoon on kertynyt 1079 joulutervehdystä. Hän ihmettelee, miten ihmiset ovat innostuneet hänen esiintymisestään Linnan juhlista, vaikka hän ei omasta mielestään ehtinyt "puheita pitämään".

– Vähän kuin tämä olisi satua. Tällaiselle maaukolle. Uskonkohan minä, onko niitä niin paljon. Kun ikää riittää, luen ne. Enhän minä voi olla muuta kuin kiitollinen. Jos kaikille vastaisin, niin siinähän menisi minulta aikaa.

Hynönen sanoo, että ei edes muista, mitä kaikkea on jutellut Helsingissä käydessään, kuten hän Linnan juhliin viittaa.

– Kun kysytään, niin minä aina vastaan. Mukava oli jutella kaikkien niiden ihmisten kanssa. Mutta ovatko ne minun sanomiseni olleet niin arvokkaita. Sen tiedän, että pitää olla kiitollinen siitä, että kaikki on nyt Suomessa tällä lailla. Toivotaan, että saisimme pitää Suomen.

Hynönen jatkaa vastailuaan toimittajille rauhalliseen tapaansa, taustalla soi lankapuhelin.