1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

PAM: Gigantti-päätös erikoinen – "Myyjä myi hyvin, mutta vääriä tuotteita"

Lahden Gigantissa osa-aikaisena myyjänä työskennellyt mies sai potkut 2011 huhtikuussa. Syynä ei ollut laiskuus, vaan alhainen myyntikate, jota työnantaja seurasi.

Kuva: Yle

Palvelualojen ammattiliiton, PAMin, mukaan korkeimmasta oikeudesta tullut Gigantti-päätös kertoo selkeästi, ettei alhainen myyntikate ollut riittävä peruste myyjän potkuihin. Gigantti irtisanoi huhtikuussa 2011 Lahden liikkeessä nelisen vuotta työskennelleen myyjänsä, koska tämän myyntikateprosentti ei yhtiön mukaan ollut tarpeeksi korkea.

Työnantaja oli antanut myyjälle varoituksia alhaisesta myyntikatteesta, mutta tulokset eivät olleet parantuneet.  Lakimies Liisa Aro PAMista sanoo, että nyt on selkeästi linjattiin se, voiko tavallisella, osa-aikaisella rivimyyjällä liian alhainen myyntikate olla peruste irtisanomiselle.

– Nyt korkein oikeus totesi, että ei voi.

– Kuten korkein oikeus totesi, tällä myyjällä oli hyvä euromääräinen myynti, mutta hän myi vääriä tuotteita. Kun olisi pitänyt myydä niitä hyväkatteisia, niin hän oli sitten myynyt niitä alempikatteisia, lakimies Liisa Aro sanoo.

Korkein oikeus totesi, ettei yksi laskennallinen mittari anna tässä suhteessa luotettavaa, ja riittävän kattavaa käsitystä työntekijän suorituksesta kokonaisuudessaan.

– Työnantaja ei voi omilla tunnusluvuillaan määritellä irtisanomiskynnystä.

Työntekijä voitti irtisanomisjutun jo käräjäoikeudessa. Gigantti valitti päätöksestä hovioikeuteen ja edelleen korkeimpaan oikeuteen, muttei saanut tuomioon muutosta.

"Aikaansaamattomuus potkuperusteena tuttu"

Ihan vastaavantyyppistä ei ole, jossa olisi muu kuin provisiomyyjä irtisanottu tämän tyyppisen tunnusluvun seuraamisesta, sanoo lakimies Liisa Aro. Mutta tämä aikaansaamattomuusperuste on sinällään tuttu. Varastopuolella, jossa on helppo seurata sitä tehoa, siellä on paljon tapauksia.

Puhelinmyynnissä pystytään seuraamaan tarkkaan, saako työntekijä tuotetta myytyä vai ei. Siellä törmätään näihin irtisanomistapauksiin useinkin, Liisa Aro sanoo.