Ilmavoimat myi viimeiset suomalaisvalmisteiset Redigo-lentokoneensa

Valmet Redigo L90 TP on yhdellä potkuriturbiinimoottorilla varustettu nelipaikkainen lentokone, joka on suunniteltu koulu- ja yhteyskoneeksi.

Kotimaa

Suomen ilmavoimat myy viisi käytöstä poistettua Redigo-yhteyskonetta ruotsalaisyritykselle. Myyntihinta on 301 500 euroa. Koneet ovat viimeiset ilmavoimien käytössä olleet suomalaisvalmisteiset lentokoneet.

Ilmavoimat myi koneet avoimella tarjouskilpailulla. Siihen osallistui 11 ostajaehdokasta. Tarjouksista kahdeksan tuli Suomesta, kaksi Ruotsista ja yksi Yhdysvalloista. Suurimman tarjouksen teki Helicopterservice Sweden AB.

– Materiaali on määrä luovuttaa ostajalle heti alkuvuodesta. Koneiden mahdollinen jatkokäyttö on ostajan omassa harkinnassa, hankepäällikkö Mikko Ihanainen kertoo.

Ilmavoimat hankki Redigoja 1990-luvun alussa kaikkiaan kymmenen. Koneista puolet on luovutettu museo- ja opetuskäyttöön.

Valmet Redigo L90 TP on suomalaisvalmisteinen, yhdellä potkuriturbiinimoottorilla varustettu nelipaikkainen lentokone, joka on suunniteltu koulu- ja yhteyskoneeksi.

Suomen lentokoneteollisuus ja Patria ovat toimittaneet vuosien varrella useampia konetyyppejä ilmavoimille. Ilmavoimien viestinnästä kerrotaan, että suomalaisvalmisteisia Vinka-koneita käytetään vielä alkeiskoulutuksessa. Niiden arvioidaan olevan käytössä vuoteen 2018 asti.

22.12. klo 16.37 lisätty maininta Vinka-koneista.