Brittilaulaja Joe Cocker on kuollut

ITV-kanavan mukaan Cocker sairasti keuhkosyöpää. 70-vuotiaana kuolleen laulajan tunnettuja hittejä olivat muun muassa kappaleet You Are So Beautiful ja Up Where We Belong. Cockerin yli 40-vuotinen ura lähti vauhtiin Woodstock-esiintymisestä 1969.

Kuva: Sandro Campardo / EPA

Englantilainen laulaja-lauluntekijä Joe Cocker on kuollut, kertovat brittikanavat BBC (siirryt toiseen palveluun) ja ITV (siirryt toiseen palveluun) verkkosivuillaan.

ITV kertoi levy-yhtiö Sonyn tiedotteeseen viitaten, että Cocker sairasti keuhkosyöpää. Cockerin agentti Barrie Marshall vahvisti BBC:lle 70-vuotiaan laulajan kuolleen sairauteen, mutta ei kertonut lisätietoja.

Marshall kutsui Cockeria "yksinkertaisesti ainutlaatuiseksi" ja sanoi, että "on mahdotonta täyttää aukko, jonka hän on jättänyt sydämiimme".

– Hän oli kiistattomasti merkittävin Britanniasta koskaan tullut rock/soul-ääni, Marshall sanoi.

Cockerin hitteihin kuuluvat muun muassa kappaleet _You Are So Beautiful _ja Jennifer Warnesin kanssa esitetty duetto Up Where We Belong, joka voitti vuonna 1982 parhaan elokuvaa varten tehdyn laulun Oscar-palkinnon.

Cockerin yli 40-vuotisen uran ensimmäinen hitti oli Beatles-cover_ A Little Help from My Friends_, joka nousi brittilistan ykköseksi syksyllä 1968. Iso merkkipaalu hänen urallaan oli esiintyminen Woodstock-festivaalilla vuonna 1969.

Vuonna 2012 ilmestyi Cockerin 23. studioalbumi Fire It Up, joka jäi hänen viimeisekseen.