1. yle.fi
  2. Uutiset

Putin, Porošenko, Merkel ja Hollande päättivät jouluaaton neuvotteluista

Ukrainan presidentin Petro Porošenkon mukaan rauhanneuvottelut jatkuvat Minskissä 24. ja 26. joulukuuta.

Ulkomaat

Venäjän, Ukrainan, Saksan ja Ranskan johtajat ovat sopineet, että Ukrainan rauhanneuvottelut jatkuvat joulun aikana Valko-Venäjän Minskissä. Ukrainan presidentti Petro Porošenko kertoi asiasta maanantaina tiedotteella.

Jouluaaton ja tapaninpäivän neuvotteluista päätettiin Porošenkon, Venäjän presidentin Vladimir Putinin, Saksan liittokanslerin Angela Merkelin ja Ranskan presidentin François Hollanden puhelinkonferenssissa maanantaina.

– Tyytyväisyydellä todettiin, että sotivat osapuolet ovat yleisesti noudattaneet tulitaukoa viime päivinä, Kremlin tiedotteessa kerrottiin johtajanelikon puhelinkeskustelusta.

Porošenkon tiedotteen mukaan johtajat ovat yhtä mieltä siitä, että raskas aseistus pitäisi vetää pois Itä-Ukrainasta ja panttivangit tulisi vapauttaa.

Syyskuussa solmittua Itä-Ukrainan tulitaukoa on rikottu toistuvasti, mutta joulukuussa väkivalta on vähentynyt, mikä on antanut toivoa neuvottelujen etenemisestä.

Korjaus 23:32. Toisin kuin jutussa aiemmin väitettiin, Porošenkon tiedotteessa ei kerrottu Putinin, Merkelin ja Hollanden osallistuvan joulun kokouksiin.

Lähteet: AFP, Reuters, Itar-Tass

Lue seuraavaksi