Riihimäellä: lasten terveys nyt virkamiesten työoloja tärkeämpi

Kaupunginhallitus aikaisti Uramon koulun sisäilmaremonttia. Kouluremontti siirtää samalla kaupungintalon korjausta vuoteen 2017.

Kotimaa
Koululaisia luokassa viittaamassa
Peltosaaren koulussa on kärsitty sisäilmaongelmista.YLE / Häme

Uramon koulun terveysremontti on kaupungintaloa tärkeämpi. Näin linjasi sisäilmahaitoista kärsiviä hankkeita Riihimäen kaupunginhallitus juuri ennen joulua.

Kaupunginhallitus teki samalla linjauksen vastoin kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokasen esitystä. Keskiruokanen olisi halunnut liikkeelle ensin kaupungintalon uudisosan korjauksen, joka on kustannuksiltaan Uramoa selvästi halvempi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tommi Räty puolestaan on korostanut Yle Hämeelle, että ensin on huolehdittava pienimpien hyvinvoinnista, ja siksi Uramon koulu on hankkeena kiireellisin.

– Me joudumme nyt katsomaan lasten ja heidän vanhempiensa etua. Meillä on myös mahdollisuus kaupungintalon kohdalla tehdä niin, että me löydämme kaupungintalon työntekijöille tilat, jossa he voivat hyvin työskennellä, sanoo Räty.

Uramon koulun korjaustöiden on arvioitu maksavan yli kymmenen miljoonaa euroa. Kaupungintalon sinertävän uudisosan työt jäisivät alle neljään miljoonaan. Riihimäellä on edessään tällä vuosikymmenellä vielä useita muitakin isoja rakennushankkeita. Esimerkiksi Peltosaaren koulu odottaa sisäilmakunnostusta.

Uramon koulun oppilaat ovat koulun sisäilmaongelmien takia nyt väliaikaistiloissa niin sanotussa kauppaoppilaitoksessa. Myös Riihimäen kaupungintaloa uudempi osa on homeen takia jo osin suljettu sisäilmaongelmien takia.