1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsingin Guggenheim löytyy jo Googlen kartasta

Helsingin Guggenheimin taidemuseosta ei ole edes tehty rakennuspäätöstä, mutta museon sijainti näkyy jo Google Maps -palvelussa.

Kotimaan uutiset
Kuvakaappaus Guggenheimin sijainnista Googlen karttapalvelussa. Guggenheimin suunniteltu sijainti rengastettu.
Google Maps -kuvapalvelu.

Siinä se jököttää, Helsingin Eteläsatamassa.

Guggenheim on merkitty Googlen karttapalveluun museota symboloivalla mökillä, jonka sisällä on pieni M-kirjain. Symbolin alla lukee "Guggenheim location", Guggenheimin sijainti.

Tämä museo on kuitenkin toistaiseksi olemassa vain virtuaalitodellisuudessa ja ajatuksen tasolla. Museota ei mahdollisesti koskaan Helsinkiin tule, sillä siitä ei ole tehty rakennuspäätöstä. Solomon R. Guggenheim -säätiö jätti Helsingin kaupungille syksyllä 2013 uuden ehdotuksen museosta. Kaupunginhallitus hylkäsi aiemman ehdotuksen toukokuussa 2012.

Google ei osannut kertoa, mikä taho on lisännyt Guggenheim-museon oletetun sijainnin kartalle. Googlesta kuitenkin epäillään, että sijainti on haluttu merkitä museosta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun vuoksi. Mikä tahansa yritys tai organisaatio voi halutessaan lisätä tietojaan Googlen palveluihin. Kartalta löytyvistä vääristä tiedoista voi myös ilmoittaa Googlelle.

Lue seuraavaksi