Joulupukki jakoi joululahjoja merimiehille Kemin satamassa – video

Merimieskirkko elää jouluna vuoden vilkkainta aikaa. Kirkko jakaa joululahjat kaikille satamissa olevien laivojen miehistöille. Kemi-Torniossa se tarkoittaa lähes 200 paketin jakamista kolmessa satamassa.

liikenne
Joulupukki jakaa joululahjoja merimiehille Kemin Ajoksessa.
Ulkomaalaiset merimiehet saivat joululahjoja kun joulupukki vieraili Kemin Ajoksen satamassa. Paikalla oli myös Yle Perämeren toimittaja Karoliina Haapakoski

Kemin Ajoksen satamassa olevan hollantilaisaluksen kansainvälinen miehistö on ollut merillä jo kuukausia ja viettää myös joulunsa laivalla ilman perhettä ja läheisiä.

Joissakin laivoissa osataan jo odottaa vuosia jatkunutta Merimieskirkon joululahjaperinnettä, osalle lahja tulee yllätyksenä. Tänä vuonna pakettiin on kääräisty villasukat, joita vapaaehtoiset ovat kutoneet ja lahjoittaneet valtameriä kyntäville merimiehille.

– Lahjat merkitsevät paljon. Emme yleensä saa juuri lahjoja. Nyt saimme lahjat täältä Merimieskirkolta ja edellisestä satamastamme Porista. Aiomme kokoontua yhdessä miehistön kanssa avaamaan lahjat jouluaattona, laivan kapteeni T.H. Nienhuis kuvailee laivalla vietettävää joulua.

Ilmielävä joulupukki ihastuttaa

Paitsi itse lahja, myös joulupukin tapaaminen sykähdyttää miehistöä.

– Todella jännittävää. Itseasiassa ensimmäinen kertani kun tapaan joulupukin, filippiiniläinen laivakokki Ronaldo Gilos kertoo innoissaan.

Lahjat merkitsevät paljon. Emme yleensä saa juuri lahjoja. Nyt saimme lahjat täältä Merimieskirkolta ja edellisestä satamastamme Porista

T.H. Nienhuis

Kemi-Tornion Merimieskirkon johtava satamakuraattori Heli Tuokkola mainitsee, että joulupukki on filippiiniläisille aikuisillekin hyvin tärkeä hahmo. Joulupukki on maassa lähes pyhimyksen asemassa.

Myös muista maista kotoisin olevat merimiehet haluavat ottaa yhteiskuvia pukin kanssa ja vaikuttavat olevan tilanteesta yhtä innoissaan kuin filippiiniläiskokkikin.

Villasukilla ikävän hälventämistä

Merimieskirkko on saanut tänä vuonna lahjoituksena ennätysmäärän vapaaehtoisten kutomia villasukkia. Lämpimien villasukkien toivotaan lievittävän merimiesten koti-ikävää ja läheisten kaipuuta.

– Ihmiset syttyvät helposti, he haluavat antaa merimiehille sellaista, mikä meille on suomalaisessa perinteessä tärkeäää. Turvallisuus, lämpö, hyvä mieli ja olo, mikäpä niitä sen paremmin kuvastaa kuin lämpimät villasukat, Tuokkola kuvaa.