Euroviisujen osallistujamäärä kasvaa – Ukraina jää pois

Tänä vuonna euroviisut väliin jättäneet Kypros, Tšekki ja Serbia ovat jälleen ensi keväänä mukana.

Ulkomaat

Wienissä Itävallassa keväällä käytävään Eurovision laulukilpailuun osallistuu 39 maata, mikä on kaksi enemmän kuin tänä vuonna.

Kilpailuun palaavat Kypros, Tšekki ja Serbia. Ukrainan yleisradioyhtiö on puolestaan päättänyt, ettei se Ukrainaa kohtaavien haasteiden vuoksi lähde mukaan ensi kevään euroviisuihin.

Myös Turkin yleisradioyhtiö TRT on päättänyt, ettei se tule tänäkään vuonna mukaan. Turkki osallistui euroviisuihin viimeksi vuonna 2012.

Euroviisujen osallistujamäärää ovat supistanut sekä rahapula että protestit kilpailusääntöjä vastaan. Vuonna 2012 euroviisuissa oli mukana 42 maata. Vuonna 2013 määrä laski 39:ään ja tänä vuonna 37:ään.

Euroviisuissa järjestetään kaksi semifinaalia, joista yhteensä 20 kilpailijaa etenee 23. toukokuuta järjestettävään loppukilpailuun.

Semifinaaliin pääsevät automaattisesti nk. viisi suurta eli Ranska, Saksa, Italia, Espanja ja Britannia sekä isäntämaa Itävalta.

Viime keväänä Kööpenhaminassa järjestyt euroviisut voitti Itävallan edustaja Conchita Wurst kappaleella Rise Like a Phoenix.