Joulupukki: Kaikki ei aina mene niin kuin on suunniteltu – edes Korvatunturilla

Korvatunturilla asuu rauha, sillä siellä kiireen ei anneta muhia edes jouluaaton alla. Sipinää ja täpinää Joulupukin kotikonnuilla riittää silti, eivätkä kaikki jouluvalmistelut suju edes Korvatunturilla niin kuin on suunniteltu.

Kotimaa
Joulupukki lähtee pian aattoillan rekiretkelleen.
Joulupukki pitää yleistä kiltteystasoa melko hyvänä. Raimo Torikka / Yle

Joulupukki ja apujoukot alkavat olla valmiita joulunviettoon. Viimeisiä valmisteluja tehdään vielä, mutta Korvatunturilla ei joulukiireistä kärsitä.

– Kiireehän on sellainen mielentila, josta pitää pyrkiä mahdollisimman pian pois, Joulupukki sanoo.

Korvatunturilla kiirettä vältetään viimeiseen saakka suunnittelemalla asiat hyvin.

– Joulun suhteen on sikäli hyvin asiat, että jouluaatto on aina samaan aikaan. Mutta kyllähän tässä vielä monenlaista sipinää ja supinaa ja täpinää on, että kaikki saadaan kuntoon, Pukki kertoo.

Petteri narahti rysän päältä

Jouluvalmisteluissa riittää tekemistä, eikä kaikki aina mene niin kuin on suunniteltu – ei edes Korvatunturilla.

– Meilläkin sattui Korvatunturilla, että piparit paistettiin niin kuin oli ajateltukin. Niitä sitten maisteltiin ja iso kulho jäi siihen tuvan pöydän kulmalle, mutta aamulla kun menin aamuteetä laittamaan, niin huomasin, ettei kulhossa ollut enää kuin vain murusia.

Pukin piti siis aloittaa selvitykset siitä, mitä valtavalle piparisatsille oli tapahtunut. Kaikki tontut puistelivat päätään tiedusteluille, mutta ulkoa Joulupukki löysi vastauksia.

– Menin sitten poroja ruokkimaan ja huomasin, että Petterin suupielessä oli piparinmuruja. Katsoin häntä ja sanoin, että Kuule Petteri, nyt on kulhollinen pipareita hävinnyt ja sinulla näyttäisi olevan piparinmuruja suupielessä.

Petteri ei piparit vatsassaan ollut kuitenkaan juttutuulella.

– Petteri katseli taivaalle ja sanoi, että Nyt on pikkuisen kiire pukki, että en ehdi kommentoimaan tätä asiaa. Näin tuli tämmöiset yllättävät piparinpaistotalkoot siihen, mutta hyvin siitäkin selvittiin, sanoo Joulupukki.

Aattoillan maailmankiertue kutsuu

Joulupukki lähtee jokavuotiselle matkalleen Napapiirin Pajakylästä Rovaniemeltä. Lähtöä pääsee seuraamaan jälleen tänään aatonaattona.

Edessä on iso, mutta ihana urakka, kun tie vie maailman lasten koteihin.

– Kyllähän ne lasten ilmeet ja hymyt ja naurut ja puheet ja selitykset ovat niin mahtavia. Toki sinne mahtuu pientä ujoutta ja arkuuttakin, mutta se kuuluu asiaan. Ja laulut menevät minulla aina suoraan sydämeen, Joulupukki sanoo.

Lapsilla joulunviettotaidot ovatkin hyvin hallussa. Pukki toivoo samaa vanhemmiltakin.

– Toivoisin, että vanhemmat olisivat vastuullisia ja pitäisivät huolen siitä, että lapsilla on hyvä joulu.

Aattoilta lienee muodostumassa rattoisaksi, koska ihmisten kiltteystaso on Joulupukin mukaan aika hyvällä tolalla.

– Kyllä se on aika hyvä ollut, ei oikeastaan voi moittia. Toivotan kaikille oikein hyvää ja rauhallista, ihanaa ja mukavaa Joulua!