Sähkökatkos aiheutti puhelinmotin Enontekiöllä

Sähkökatkos koskee Enontekiön kuntaa Karesuvannosta Kilpisjärvelle ulottuvalla alueella. Katkos koskee noin 200 ihmistä. Matkapuhelimella ei voi soittaa edes hätänumeroon.

Yle Saame
Kilpisjärven maisemia
Jouko Pappila

Enontekiöllä matkapuhelinverkot eivät toimi, eikä edes hätänumeroon saa yhteyttä Soneran, Elisan ja DNA:n matkapuhelinliittymistä. Hätätilanteen sattuessa on hakeuduttava häiriöalueen ulkopuolelle tai lähimmälle päivystävälle terveys-, palo- tai poliisiasemalle.

Vian on aiheuttanut sähkökatkos. Sähköasentajat ovat korjaamassa vikaa, mutta vielä ei ole tiedossa, kuinka kauan vian korjaaminen kestää.

Lapin pelastuslaitoksen päivystävä pelastusviranomainen Pohto Kirkkala kertoo, että sähkökatkos koskee Enontekiön kuntaa Karesuvannosta Kilpisjärvelle ulottuvalla alueella. Katkos koskee noin 200 ihmistä.

Tullilla satelliittipuhelin käytettävissä

Kilpisjärven Tullilla on käytössään satelliittipuhelin, jota asukkaat saavat käyttää. Pelastuslaitoksen Pohto Kirkkala myös vinkkaa, että Norjan puolelle siirtyminen saattaa saada puhelinverkon toimimaan.

Yle Lapille sähköpostia lähettänyt Kilpishallin kauppias Mikko Rousu kertoo, että sähköt ovat olleet poikki tiistaiaamupäivästä lähtien ja puhelimet mykistyivät alkuiltapäivästä. Kauppias Mikko Rousun mukaan laajakaista toimii, vaikka puhelimet ovat mykkänä.