1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kohuelokuva The Interview julkaistaan netissä jo tänään

Hetkeksi hyllytetty elokuva julkaistaan internetissä jouluaattoiltana. Elokuvan teatteriensi-illan on määrä olla huomenna joulupäivänä.

Ulkomaat
Suurta The Interview -elokuvan mainoslakanaa poistetaan paikaltaan.
Viikon puhutuimmasta elokuvasta ei tullut viikon katsotuinta. Sony Pictures joutui perumaan The Interview -elokuvan esitykset elokuvateatterien saamien uhkausten takia. Pohjois-Koreaa parodioiva elokuva ja sitä seurannut Sony Picturesin hakkerointitapaus on puhuttanut Valkoista taloa myöten.Veronique Dupont / AFP

Elokuvayhtiö Sony Pictures on ilmoittanut julkaisevansa kohua aiheuttaneen The Interview -elokuvan netissä tänään. Pohjois-Korean diktaattorin salamurhasta kertova komedia tulee vuokrattavaksi videopalvelu Youtubeen, Google Play -kauppaan ja Microsoft Xboxin videopalveluun. Lisäksi elokuvan voi vuokrata Sonyn omilta nettisivuilta.

Elokuvan on tarkoitus ilmestyä internetpalveluihin iltakahdeksalta Suomen aikaa. Elokuva tulee striimattavaksi vain Yhdysvalloissa, missä elokuvan voi katsoa 5,99 dollarilla.

The Interview'n näytetään joulupäivänä myös yli 200 yhdysvaltalaisessa elokuvateatterissa. Itsenäiset elokuvateatterit ja Sony Pictures ilmoittivat eilen sopineensa terroriuhkausten takia hyllytetyn elokuvan näyttämisestä sen alkuperäisenä ensi-iltapäivänä.

The Interview hyllytettiin Sonyn jouduttua mittavan verkkohyökkäyksen kohteeksi ja elokuvateattereille lähetettyjen terroriuhkausten takia. Hyllytys keräsi paljon kritiikkiä, muun muassa presidentti Barack Obamalta.

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Lue seuraavaksi