Zahartšenko: Ukrainan rauhanneuvottelut jatkuvat – vankienvaihdosta sovittu

Donetskin ns. kansantasavallan johtaja kertoo pienestä edistyksestä Ukrainan neuvotteluissa. Muut lähteet eivät kerro edes, onko neuvotteluja käynnissä.

Ukraina
Sotilaita ja Aleksander Zahartsenko.
Donetskin ns. kansantasavallan johtaja Aleksander Zahartsenko (kesk.).Alexander Ermochenko / EPA

Ukrainan rauhanneuvottelut jatkuvat puhelinkokouksena, kertoo Donetskin ns. kansantasavallan johtaja Aleksandr Zahartšenko uutistoimisto Tassille.

Rauhanneuvotteluita yritettiin eilen keskiviikkona, mutta osapuolet eivät päässeet sopuun käytännössä mistään asiasta.

Zahartšenkon mukaan keskusteluja kuitenkin on jatkettu Skype-puhelinkokouksena. Suuria edistysaskeleita ei ole hänen mukaansa tehty, mutta osapuolet ovat sopineet vankienvaihdosta.

Zahartšenkon uutistoimisto Tassille antaman tiedon mukaan osapuolet vapauttaisivat kaikki konfliktin aikana ottamansa sotavangit.

Epävirallisen kansantasavallan johtaja arvioi, että puhelinneuvottelua jatketaan kahden päivän ajan. Hän otaksui, että keskusteluissa voidaan sopia myös uusi ajankohta varsinaisille neuvotteluille.

Ukrainan ns. kontaktiryhmässä ovat mukana Ukrainan hallituksen edustajat, Venäjä, separatistit sekä välittäjänä toimiva Ety-järjestö. Vahvistusta puhelinkokoukselle ei ole tullut muista lähteistä.

Lähteet: Tass, Yle Uutiset, Reuters