Muut kehuvat Suomea – mikset sinäkin?

Suomi on tuoreen selvityksen mukaan vakain maa maailmassa. Ja ruotsalaislehtikin löysi lukuisia syitä rakastaa meitä. Miksi muut kehuvat Suomea? Kehu sinäkin - ja kyllä, tämä on haaste. #kehusuomi

Kotimaa
Joulupukki tekee lumienkeliä Helsingissä.
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Suomi on tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan vakain maa maailmassa. Amerikkalaisen The Fund for Peace -järjestön mittauksessa Suomi oli ainoa maa Fragile States Index -mittauksen luokassa "erittäin vakaa". Eikä tämä ole edes ensimäinen kerta: Suomi on vienyt voiton valtion onnistumista mittaavassa "kisassa" peräti neljä kertaa perätysten.

Fragile States Index mittaa muun muassa yhteiskunnan luokkajakoa, demografisia paineita, pakolaisten määrää, taloudellisen kehityksen jakautumista, julkisten palvelujen laatua, luottamusta poliisiin ja ihmisoikeuksien kunnioittamista.

Ruotsalaislehti Expressen listasi puolestaan joulun alla peräti 11 syytä rakastaa Suomea. Expressenin mukaan olemme esimerkiksi yksi maailman onnellisimmista ja rehellisimmistä kansoista, ja koululaitoksemme on esikuva muille.

Miksi muut kehuvat Suomea – ja miksi meidän on niin vaikea kehua itseämme? Tätä maata ei välttämättä nettikeskustelujen perusteella edes tunnistaisi samaksi, josta amerikkalaistutkimuksessa tai ruotsalaislehden artikkelissa puhutaan.

Yle Uutiset haastaakin sinut kehumaan kotimaata – ja kyllä, tämä on haaste. Kehu Suomea ja perustele kehusi. Kehua voi alla olevassa keskustelussa tai Twitterissä aihetunnisteella #kehusuomi.