Sky News väittää yhdellä pelikonsoleita häirinneellä olevan kytköksiä Suomeen

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen kertoo Helsingin Sanomille ja MTV:lle ryhmästä liikkuneen tietoja muutamia kuukausia. Hän vahvistaa ainakin yhden ryhmän jäsen olevan Suomesta.

Kotimaa
Playstation-kyltti ja näyttöjä joissa on kuvaa autopelistä.
Christopher Jue / EPA

Brittiläinen uutiskanava Sky News väittää yhdellä pelikonsoleihin jouluna hakkeroineen ryhmän jäsenellä olevan yhteyksiä Suomeen. Tietonsa tukena Sky Newsillä on nuoren miehen haastattelu (siirryt toiseen palveluun), joka on tehty Skypen kautta Suomesta.

Nuori mies sanoo haastattelussa, että ryhmä kaatoi Playstation- ja Xbox-pelikonsoleiden palvelut huvin vuoksi ja osoittaakseen, että yhtiöiden turvajärjestelyt eivät olleet kunnossa.

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen vahvistaa MTV:lle (siirryt toiseen palveluun) ja Helsingin Sanomille (siirryt toiseen palveluun), että Lizard Squad -ryhmän hyökkäyksistä erilaisia peliyhtiöitä vastaan on ollut tietoja muutaman kuukauden ajan.

– Ryhmässä on meidän tietojen mukaan jäseniä Yhdysvalloista, Kanadasta, Englannista ja ainakin yksi jäsen Suomesta, Hyppönen sanoo MTV:lle.

Hyppösen mukaan tällaisia ryhmiä tulee ja menee. Yleensä jäsenet ovat nuoria, jopa alaikäisiä. Palvelut kaadetaan lähettämällä verkkoon niin paljon liikennettä, että palveluja normaalisti käyttävät eivät pääse läpi.