1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Onnelin ja Annelin kuvaukset alkavat Loviisassa

Chicagon kansainvälisillä lastenelokuvafestivaaleilla menestystä saavuttaneen Onnelin ja Annelin jatko-osaa aletaan kuvaamaan huomenna tiistaina Loviisassa. Monet paikalliset ovat päässeet avustajiksi elokuvaan.

Lilja Lehto ja Aava Merikanto näyttelevät Onnelia ja Annelia. Kuva: Arvo Vuorela / Yle

Marjatta Kurenniemen lastenkirjaan pohjautuva elokuva kertoo kahdesta ekaluokkalaisesta tytöstä, Onnelista ja Annelista. Tytöt löytävät kadulta kirjekuoren täynnä rahaa ja ostavat täydellisen talon, jossa he viettävät unelmiensa kesää. Loviisan idylliset maisemat sopivat hienosti elokuvan tunnelmaan.

Lasten raati palkitsi Saara Cantellin ohjaaman elokuvan Chicagon kansainvälisillä lastenelokuvafestivaaleilla marraskuussa 2014.

Huomenna tiistaina alkavat elokuvan jatko-osan kuvaukset Loviisassa. Vastaava tuottaja Teea Hyytiä Zodiak Finland Oy:stä odottaa lumisadetta, sillä elokuvan tapahtumat ajoittuvat joulun aikaan.

– Aloitamme kuvaukset keskustassa. Toki kuvausryhmä näkyy ja liikkuu, mutta toivottavasti emme aiheuta hirveästi häiriötä.

Myös paikalliset avustajat pääsevät mukaan elokuvan kuvauksiin isossa joulumarkkinakohtauksessa ja muutamissa kaupunkikohtauksissa.

Kuvaukset rytmitetään siten, että Onnelia ja Annelia esittävät Aava Merikanto ja Lilja Lehto pystyvät käymään koulua. Loviisassa kuvauksia on kolmeen otteeseen.

Hyytiällä on hyvät muistot edellisistä kuvauksista Loviisassa.

– Olemme olleet hirmu iloisia siitä, kuinka lämpimästi loviisalaiset ovat ottaneet meidät vastaan. Olosuhteet ovat olleet aivan ideaalit eli olemme olleet tervetulleita ja ryhmän liikkuminen on ollut helppoa. Kaikin puolin mukava kokemus on jäänyt edelliseltä kesältä.