1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vantaan Tikkurila myllerryksessä – uusi asema- ja liikekeskus Dixi avataan tammikuussa

Heinäkuussa 2015 käyttöön tuleva kehärata saa aikaan suuria muutoksia Vantaan Tikkurilassa. Uuden asema- ja liikekeskus Dixin rakennustyöt ovat puolivälissä. Valmistuessaan Dixi on yhtä pitkä kuin Espan puisto Helsingissä.

Uuden aseman hallitseva väri on keltainen. Kuva: Vesa Marttinen / Yle

Tikkurilan asemalle nousevan toimisto- ja liikekeskus Dixin ensimmäinen osa on valmistunut. Linja-autoterminaali ja uusi asemasilta avataan tammikuun 1. päivänä. Läpinäkyvän sillan ja sen portaikkojen hallitseva väri on keltainen.

Seitsemän tuhatta neliömetriä liike- ja toimistotilaa sisältävä tornirakennus otetaan käyttöön tammikuun 15. päivänä. Bussiterminaalin yläpuolella on muun muassa S-market ja kahviloita.

– Rakennuksen yläosassa on autopaikkoja kolmessa kerroksessa. Ylimpänä on jalkapallokentän kokoinen viherkatto, kertoo Tikkurilan keskustan uudistuksesta vastaava projektinjohtaja Heikki Virkkunen.

Dixi-keskuksen toinen vaihe sai rakennusluvan pari viikkoa sitten. Se valmistunee jouluksi 2016. Nykyisen asemarakennuksen tilalle nousee uusia toimisto- ja liiketiloja yhdeksään kerrokseen.

– Mahdollisesti sinne tulee hotelli tai toimistoja. Se jää nähtäväksi. Kaikki on valmista ehkä vuonna 2019.

Nyt Dixi on 250 metriä pitkä. Rakennettavaa on vielä sata metriä etelään päin.

– Valmiina se on täsmälleen yhtä pitkä kuin Espan puisto Helsingissä, mutta rakennukset täällä ovat korkeampia.

Tikkurilan kaupungintalon remontti on jo valmis, mutta myllerrys keskustassa jatkuu. Rakenteilla on muun muassa kahdeksan sataa asuntoa. Lisäksi Peltolan tori siirretään aseman viereen.

– Parkkihalleja on rakennettu maan alle ja päälle. Asematie muutetaan kävelykaduksi. Kaupungintalon ja kirjaston väliin rakennetaan puisto. Todella paljon tapahtuu, Virkkunen sanoo.