1. yle.fi
  2. Uutiset

Itärajalla joulua on vietetty hiljaisissa merkeissä – hotellit täyttyvät kaikesta huolimatta

Venäläisturistit saapuvat Suomeen viettämään ennakkoon maksettuja lomia, mutta muuten rajalla on ollut odotettua vähemmän liikennettä.

Kotimaan uutiset
Autoja lumipyryssä.
Yle

Itärajalla on ollut hyvin hiljaista joulun aikaan. Sekä Imatralla että Nuijamaalla ei ole syntynyt jonoja rajanylityspaikoille. Venäläisten turistien määrä on jäänyt huomattavasti odotettuakin pienemmäksi.

Venäläisturisteja tulee siis vuodenvaihteeksi Suomeen viime vuosia vähemmän. Lappeenrannan Rauhan Holiday Club Saimaan kylpylähotellissa varaustilanne on kuitenkin hyvä.

– Tuleva vuosi ja tammikuu ovat arvoitus loppiaisen jälkeen. Meidän pitää varautua siihen, että kauppa varmasti vähenee. Nykyään kuitenkin jopa samalle päivälle tulee uusia varauksia. Tilanteen ennustamisesta on tullut vaikeampaa, kun varaus jätetään viime tippaan. Tämä on ihan uusi ilmiö, Holiday Club Saimaan johtaja Jussi Valtola kommentoi.

Valtolan mukaan hyvää tilannetta selittää muun muassa Lappeenrannan sijainti verrattuna Helsinkiin.

– Vierailin Helsingissä ja hotellissa sanottiin, ettei siellä poikkeuksellisesti ole yhtään venäläistä. Meillä varaustilanteeseen vaikuttaa varmasti paljon se, että matkat on jo maksettu luottokortilla etukäteen. Lisäksi on uutuudenviehätystä ja kohteena olemme lähellä, Valtola summaa.

Lue seuraavaksi