1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Epäilty suomalaishakkeri KRP:n kuulusteluun

Suomalainen epäilty hakkerinuorukainen on KRP:n vanha tuttu aiemmista vastaavista yhteyksistä.

Kotimaan uutiset
Call of Duty
Call of Duty -pelisarja on yksi suosituimmista konsoliverkkopeleistä. Uusinta versiota Advanced Warfarea pelattiin verkossa Amsterdam Dance Festivalin jatkoilla lokakuun 18. päivä. Paul Berger / EPA

Keskusrikospoliisi aikoo lähipäivinä kuulustella suomalaispoikaa, jonka epäillään osallistuneen suureen verkkohyökkäykseen pelikonsoliyhtiöiden verkkopalveluja vastaan.

KRP on ollut joulun pyhien jälkeen myös yhteydessä muiden maiden viranomaisiin asian selvittämiseksi. Varsinaisia virka-apupyyntöjä Suomen poliisi ei ole vielä saanut.

– Nyt olemme yhteydessä Yhdysvaltojen viranomaisiin ja asianosaisiin ja selvitämme heidän vaatimuksiaan ja tietoaan tapahtumista, sanoi KRP:n rikoskomisario Timo Piiroinen Yle Uutisille.

Joulunpyhinä Sony Playstation- ja Xbox -pelikonsoleiden verkkopalvelut ylikuormitettiin siten, että pelaajat eivät päässeet ottamaan käyttöön uusia pelikonsoleita tai pelaamaan online-pelejä.

Tiettävästi 16-vuotias suomalaispoika antoi lauantaina brittiläiselle Sky Newsille haastattelun (siirryt toiseen palveluun), jossa hän kertoi osallisuudestaan verkkohyökkäykseen.

Nimimerkillä "Ryan" esiintynyt poika kertoi Sky Newsille, että verkkohyökkäyksen taustalla oli Lizard Squad -niminen ryhmittymä ja että verkkohyökkäykseen osallistunut tiimi oli pieni.

– Hyökkäys oli käytännössä kolmen ihmisen tekemä, "Ryan" sanoi.

Lue seuraavaksi