1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Riisipuurosta pannukakkua, sienisalaatista ja laatikoista keittoa – Martan vinkit jouluruokien tuhoamiseen

Joulun aikaan jääkaappi täyttyy monissa perheissä ääriään myöden, vaikka pyhäpäiviä on vain muutama. Jos joulun maut alkavat kyllästyttää, voi ruuista tuunata jotain aivan muuta.

Kotimaan uutiset
Jouluruoka
YLE

Onko jääkaappi vieläkin täynnä jouluruokaa? Laatikoita, juustoja, kinkkua, jopa riisipuuroa? Jouluruuista voi helposti tuunata uusia annoksia ja ruokia, kertoo Anne Saarikko Kymenlaakson Martoista.

Osa ylijääneistä ruuista kannattaa Saarikon mukaan laittaa pakkaseen.

– Esimerkiksi juustot voi raastaa ja säilöä pakkasessa myöhempää käyttöä varten.

Pizza ja lämpimät voileivät ovat hyvä vinkki esimerkiksi kinkun ja juustojen käyttämiseen.

– Sienisalaatista voi tehdä esimerkiksi keiton, kun sinne lisää vähän sipulia, sulatejuustoa ja kermaa. Toisaalta nyt kun on uusivuosi tulossa, niin ylijääneen sienisalaatin voi käyttää myös blinien täytteenä, sanoo Saarikko.

Riisipuurosta Saarikko itse kertoo tehneensä Ahvenanmaan pannukakkua.

Ylijääneen sienisalaatin voi käyttää myös blinien täytteenä.

Anne Saarikko

– Riisipuuron jämiä voi käyttää myös vuokaleivän tekemiseen.

Porkkana- ja lanttulaatikosta Saarikko neuvoo tekemään sosekeittoa.

Viikon vanhoja kaloja Saarikko ei kuitenkaan suosittele enää käyttämään.

– Lohi ja erityisesti mäti pilaantuvat nopeasti. Jotkut sillit saattavat säilyä ainakin avaamattomana purkissa parikin viikkoa.