Musta Barbaari, espanjalaislääkäri sekä liukastunut hirvi vuoden luetuimpien nettijuttujen listalla

Vuonna 2014 Yle Kainuun nettijutuista eniten lukijoita vetivät muun muassa toimittajien tekemät näkökulmat, kuvagalleria ensilumesta Kainuussa sekä kasvatusaiheiset jutut.

Kainuu
Angelica Amaya Sandoval.
Miia Roivainen / Yle

Yle Kainuun vuoden luetuin nettijuttu oli espanjalaisesta lääkäristä kertova juttu. Ulkomaalaisista lääkäreistä ja sairaanhoitajista, etenkin espanjalaisista, on tehty vuosien varrella paljon juttuja radioon, nettiin, televisioon ja lehtiin. Tänä vuonna Yle Dokumenttiprojekti esitti dokumentinkin espanjalaisista sairaanhoitajista. Paljon koluttu aihe kiinnostaa kuitenkin edelleen lukijoita, ainakin jos Yle Kainuun nettilukuja on uskominen. Tarina yhdestä Kainuuseen tänä syksynä rekrytoidusta espanjalaislääkäristä kiinnosti yli 80 000 lukijaa.

Toiselle sijalle nousi Yle Kainuun toimittajan Tuukka Myllymäen tekemä näkökulma Oulun kaupunkifestivaali Qstockissa tapahtuneesta välikohtauksesta ja siitä aiheutuneesta some-myllytyksestä. Räppäri Musta Barbaari juoksi Megadethin keikan aikana lavalle ja repi paidan päältään näpäyttääkseen pääesiintyjää, joka ei suostunut aloittamaan keikkaansa ennen kuin muualta musiikin soittaminen oli lopetettu. Sosiaalisessa mediassa asiaa puitiin valtavasti, ja rasistia mielipiteitä Mustaa Barbaaria kohtaan esitettiin runsaasti.

Jäällä liukastunut hirvi ja lumiset maisemat lumosivat kuvarintamalla

Kuvat jaksavat myös kiinnostaa lukijoita. Top10-luetuimman Yle Kainuun nettijutun joukkoon nousivat niin loistavalla kuvalla varustettu juttu jäällä liukastuneesta hirvestä kuin toimituksen TET-harjoittelijoiden tekemä kuvagalleria talven ensilumesta Kainuussa.

Koulukiusaamisesta on tullut joka vuotuinen kipeä puheenaihe. Toimittaja Sini Salmirinteen koulukiusaamisaiheinen "Laske huora metsään ja kuole" -kolumni saavutti lukijat kiitettävästi.

Pieniin kuriositeetteihin liittyneet nettijutut keräsivät niin ikään lukijoita. Esimerkiksi kirjoitusvirhe Valion jogurttipurkissa herätti yleisön mielenkiinnon.

Monet ihmiset puntaroivat nykyään elämäänsä ja valintojaan onnellisuuden ja henkisen hyvinvoinnin pohjalta. Tämä näkyi myös Yle Kainuun nettisivuilla, sillä "Ihmisen ei pitäisi käyttää elämäänsä vain asuntolainan maksamiseen" sai runsaasti lukijoita.

Viime vuosina suosituimpien nettijuttujen teemoihin kuuluvat myös kasvatusaiheiset jutut. Myös Yle Kainuun luetuimpien juttujen joukkoon nousivat edelleen vuonna 2014 muun muassa uutinen päiväkodeissa ja kouluissa ihmetystä aiheuttaneista lapsista, jotka ovat kotona saaneet kaiken haluamansa läpi sekä lastenpsykiatri Jari Sinkkosen ajatukset lapsen itsetunnon kehittymisestä.

Yksi vuoden isoimmista kainuulaisuutisista, Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssi, ei noussut luetuimpien nettijuttujen kärkeen. Sen sijaan uutinen Metsähallituksen tavoite myydä 17 000 hehtaaria metsää löytyy kymmenen luetuimman jutun joukkosta.